ΣΠΟΡ

Super League: Στο 97' ο Παναθηναϊκός «έσωσε» βαθμό και αήττητο κόντρα στον ΟΦΗ

Super League: Στο 97' ο Παναθηναϊκός «έσωσε» βαθμό και αήττητο κόντρα στον ΟΦΗ
Στο τέλος ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του ΟΦΗ που μέχρι και το 97' κρατούσε τη νίκη στα χέρια του EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να γνωρίσει την πρώτη ήττα του μέσα στο 2022 ακριβώς στην εκπνοή της ποδοσφαιρικής σεζόν, αφού κατάφερε να ισοφαρίσει τον ΟΦΗ σε 1-1 στο 97'. Οι Κρητικοί που έπαιζαν από το 8' με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γιοχού, προηγήθηκαν με τον Λάρσον, αλλά στο 97' ο Ιωαννίδης «έσωσε» έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Παναθηναϊκός είχε στο τέρμα τον Μπρινιόλι, δεξί μπακ ήταν ο Κώτσιρας κι αριστερό ο Χουάνκαρ. Στόπερ οι Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και στα χαφ οι Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν. Δεξιά έπαιξε ο Παλάσιος, αριστερά ο Μπερνάρ και στην κορυφή ο Σπόραρ. Ο ΟΦΗ είχε τον Μανδά στο τέρμα, τριάδα στην άμυνα ήταν οι Γιοχού, Πασαλίδης, Διαμαντής, δεξί μπακ χαφ ο Λάρσον, αριστερό ο Μαρινάκης, στα χαφ οι Ντιουσέ, Μεγιάδο, σε ελεύθερο ρόλο ο Μπαλογιάννης και ο Τοράλ κοντά στον Ντικό.

Αποβολή του Γιοχού

Σύμφωνα με το Onsports, o Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και στο 3’ ο Σπόραρ σούταρε και μπλόκαρε ο Μανδάς, αλλά υπήρχε οφσάιντ στη φάση. Στο 8’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Ο Σπόραρ στο όριο της μεγάλης περιοχής ανατράπηκε από τον Γιοχού και ο Γκορτσίλας έδωσε φάουλ και κόκκινη στον παίκτη του ΟΦΗ, ενώ ελέγχθηκε και για πέναλτι η φάση. Η απόφαση για φάουλ και αποβολή δεν άλλαξε. Στο 12’ έφυγε άουτ η εκτέλεση του Μάγκνουσον.

Ο Παναθηναϊκός είχε τεράστιο πλεονέκτημα και πίεσε για το γκολ. Στο 15’ σουτ του Παλάσιος δεξιά εντός περιοχής έφυγε άουτ.

Ο ΟΦΗ αμυνόταν πλέον μαζικά και στο 34’ αριστερό σουτ του Χουάνκαρ ήταν άστοχο. Στο 38’ σουτ του Μπερνάρ κόντραρε στον Τοράλ και στη συνέχεια ο Χουάνκαρ σούταρε ψηλά άουτ. Στο 45+4’ σε σέντρα του Χουάνκαρ, η κεφαλιά του Σπόραρ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Δοκάρι ο ΠΑΟ

Ο Νταμπράουσκας γύρισε τον Μπαλογιάννη αριστερό μπακ με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ντουρμισάι έπαιξε στην κορυφή και πίσω του οι Τοράλ, Ντίκο. Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 51’ που αναζητούσε το 1-0. Σέντρα του Μπερνάρ από αριστερά, ο Σπόραρ έστρωσε στον Παλάσιος, ο οποίος εντός περιοχής εκτέλεσε με το δεξί και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι!

Γκολ ο ΟΦΗ!

Στο 58’ οι Κρητικοί πάγωσαν τη Λεωφόρο. Σέντρα του Μπαλογιάννη από αριστερά, κεφαλιά του Λάρσον, απέκρουσε ο Μπρινιόλι εκπληκτικά, αλλά η φάση ελέγχθηκε στο VAR και κρίθηκε ότι πέρασε τη γραμμή με τον ΟΦΗ να προηγείται 1-0.

Ο Γιοβάνοβιτς πέρασε τον Ιωαννίδη και έπαιξε 4-4-2, ενώ μπήκε και ο Βέρμπιτς, αλλά ο ΟΦΗ έπαιζε φουλ άμυνα, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στα άκρα και είχε απαντήσεις σε σέντρες και γυρίσματα. Οι Κρητικοί, παράλληλα, με συνεχόμενες πτώσεις παικτών, έκαναν καθυστερήσεις, ενώ με εντάσεις προκάλεσαν μεγαλύτερο εκνευρισμό στον Παναθηναϊκό και χάλασαν τελείως το μυαλό των ποδοσφαιριστών του Γιοβάνοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός τα έδωσε όλα για ένα γκολ και στο 87’ σουτ του Βαγιαννίδη απέκρουσε ο Μανδάς.

Λύτρωση με Ιωαννίδη

Στο 97' ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Ιωαννίδη. Πάσα του Τσέριν, ο Ιωαννίδης απέφυγε τον Γιαννούλη και με αριστερό σουτ εντός περιοχής εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι για το 1-1

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (83’ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ (Σάντσες), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Κουρμπέλης (60’ Ιωαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ, Παλάσιος (75’ Βέρμπιτς), Σπόραρ.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Διαμαντής, Γιοχού, Πασαλίδης (74’ Γιαννούλης), Ντιουσέ (89’ Τσιλιανίδης), Μεγιάδο, Μπαλογιάννης, Μαρινάκης (46’ Ντουρμισάι), Τοράλ (82’ Περέα), Ντικό (74’ Νέιρα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ