ΣΠΟΡ

Τέλος εποχής στην Μπαρτσελόνα για το Ντάνι Άλβες με ένα βίντεο-αφιέρωμα

Τέλος εποχής στην Μπαρτσελόνα για το Ντάνι Άλβες με ένα βίντεο-αφιέρωμα
Reuters / Albert Gea

Μετά από 8 χρόνια γράφτηκαν και επίσημα οι τίτλοι τέλους στην συνεργασίας του Ντάνι Άλβες με την Μπαρτσελόνα. Στα 33 του χρόνια ο Βραζιλιάνος μπακ μένει ελεύθερος και η Μπαρτσελόνα τον ευχαρίστησε με ένα βίντεο-αφιέρωμα και τον τίτλο στα πορτογαλικά "Obrigado Alves" - "ευχαριστούμε Άλβες".

Οι Καταλανοί ανακοίνωσαν –όπως αναμενόταν- το διαζύγιο με τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, ο οποίος έμεινε ελεύθερος και πλέον θα συνεχίσει την καριέρα του πιθανότατα στη Γιουβέντους, καθώς εδώ και καιρό φαίνεται πως έχει επέλθει συμφωνία των δύο πλευρών για τριετές συμβόλαιο (αν και η Παρί φαίνεται να έχει κάνει πρόταση για να μπει σφήνα στην συμφωνία αυτή).

Από το 2008, όταν μετακόμισε από την Σεβίλλη στην Βαρκελώνη, μέχρι και σήμερα, ο 33χρονος μπακ-χαφ κατέκτησε 23 τίτλους με τους μπλαουγκράνα: 3 Champions League, 3 Ευρωπαϊκά Super Cup, 3 Παγκόσμια Πρωταθλήματα συλλόγων, 6 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα και 4 Super Cup Ισπανίας, και αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές, ιδιαίτερα την εποχή Γκουαρντιόλα, του Καταλανικού συλλόγου.

To γράμμα του Άλβες στους οπαδούς

Λίγη ώρα μετά ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής έκανε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram με ένα γράμμα προς τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα.

"Σε ένα μήνα θα κλείσω οχτώ χρόνια από τον ερχομό μου στην Μπαρτσελόνα. Τον Ιούλιο του 2008 ήρθα για πρώτη φορά στο σύλλογο και φόρεσα τη φανέλα, με την οποία έζησα τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας μου. Από την πρώτη ημέρα, από την πρώτη προπόνηση υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα, μέχρι το τελευταίο λεπτό της εφετινής σεζόν είχα τη χαρά να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο με πάθος.

Έχω χιλιάδες εικόνες καταγεγραμμένες στο μυαλό μου απ' το Καμπ Νόου και τους δρόμους της Βαρκελώνης. Πολλούς πανηγυρισμούς γκολ και κατακτήσεις τίτλων. Είμαι ένας προνομιούχος, ευλογημένος εργάτης του ποδοσφαίρου, στον οποίο η ζωή έδωσε την ευκαιρία να φορέσει τη φανέλα του μεγαλύτερου συλλόγου στον κόσμο σε μία σπουδαία δεκαετία, έχοντας τρομερούς συμπαίκτες και προπονητές".

danialves


(Πηγή: Instagram)

"Θα μπορούσα να αναφέρω έναν-έναν όλους τους ανθρώπους, με τους οποίους είχα την τιμή και την ευκαιρία να ξεπεράσω προκλήσεις και δυσκολίες με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, όμως προτιμώ να τους πω απλά ένα "ευχαριστώ", επειδή στα αποδυτήρια δεν υπάρχουν διακρίσεις. Όλοι κερδίζουμε κι όλοι χάνουμε μαζί.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τον προπονητή, το προπονητικό επιτελείο και όλους τους εργαζόμενους του συλλόγου. Πάντα με αντάμειβαν με εμπιστοσύνη και στήριξη για όλα όσα πρόσφερα.

Μ' αυτό το γράμμα θέλω απλά να σας πω ότι πήρα την απόφαση να αναζητήσω μία νέα περιπέτεια στην καριέρα επειδή θεωρώ πως είναι η καλύτερη στιγμή να ολοκληρωθεί ένας κύκλος. Θα φύγω, αλλά θα επιστρέψω, επειδή είμαι ένας cule (σ.σ. οπαδοί της Μπαρτσελόνα). Σας ευχαριστώ που με κάνατε να νιώσω τόσο σημαντικός".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ