ΣΠΟΡ

Super League: Ο Παναθηναϊκός «απέδρασε» από τη Λιβαδειά με γκολ του Βέρμπιτς

Super League: Ο Παναθηναϊκός «απέδρασε» από τη Λιβαδειά με γκολ του Βέρμπιτς
EUROKINISSI / ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες! Το «τριφύλλι» έπαιξε μόνο 15 λεπτά ποιοτικό ποδόσφαιρο, αλλά σε έναν επεισοδιακό αγώνα της Λιβαδειάς με ρίψεις δακρυγόνων και ασθενοφόρο να μεταφέρει οπαδούς εντός γηπέδου, έλυσε τον γόρδιο δεσμό με γκολ του Βέρμπιτς. Νίκησε 1-0 και ετοιμάζεται για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.  

Σχηματισμοί

Ο Λεβαδειακός είχε τον Στογιάνοβιτς στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Κωνσταντινίδης, αριστερό ο Βήχος και στόπερ οι Μπαχανάκ, Τσάπρας. Στα χαφ οι Χάμοντ, Συμελίδης και οι Τόρο, Νίκας, Μουτίνιο πλαισίωναν τον Δούμτσιο.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Μπρινιόλι στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Κώτσιρας, αριστερό ο Χουάνκαρ και στόπερ οι Σένκεφελντ, Μάγκνουσον. Στα χαφ οι Τσέριν, Κουρμπέλης, πιο μπροστά ο Μπερνάρ, δεξιά ο Παλάσιος, αριστερά ο Βέρμπιτς και στην κορυφή ο Σπόραρ.

Απείλησε ο Λεβαδειακός, νωθρός ο Παναθηναϊκός

Σύμφωνα με το Onsports, o Παναθηναϊκός, παρά την υποστήριξη 2.000 και πλέον οπαδών του μπήκε χωρίς ένταση στο ματς και ο Λεβαδειακός έως το 30’ δεν ένιωθε απειλή, ενώ είχε ορισμένες τελικές. Στο 12’ σουτ του Τόρο κατέληξε στα χέρια του Μπρινιόλι, όπως και στο 14’ το αδύναμο σουτ του Νίκα. Στο 26’ νέο αδύναμο σουτ του Μουτίνιο μπλόκαρε ο Μπρινιόλι.

Καταιγίδα και 0-1

Μετά το ημίωρο η μηχανή του Παναθηναϊκού πήρε μπροστά κι έγινε και το 0-1. Στο 31’ κεφαλιά του Κουρμπέλη δεν βρήκε τον στόχο, αλλά στο 35’ άνοιξε το σκορ. Μπαλιά του Μάγκνουσον στον Σπόραρ, αυτός εντός περιοχής από αριστερά γύρισε στο ύψος του πέναλτι και ο Βέρμπιτς με αριστερό σουτ εκτέλεσε για το 0-1. Ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός στο πρωτάθλημα είχε να βρει δίχτυα ακριβώς έναν γύρο. Από την τρίτη αγωνιστική, όταν και πέτυχε το νικητήριο γκολ στη Λεωφόρο, στο 1-0 επί του Λεβαδειακού.

Δοκάρι ο ΠΑΟ!

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να κλειδώσει τη νίκη. Στο 45’+3’ πάσα του Μπερνάρ, ο Παλάσιος δεξιά εντός περιοχής εκτέλεσε και ο Στογιάνοβιτς απέκρουσε εκπληκτικά. Στο 45’+4’ δεξί σουτ του Σπόραρ κατέληξε στο δεξί δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά την ένταση με τα δακρυγόνα, ο Παναθηναϊκός πάλι μπήκε χωρίς πάθος. Στο 49’ σουτ του Συμελίδη μπλόκαρε ο Μπρινιόλι και στο 51’ δεξί σουτ του Χάμοντ εκτός περιοχής έφυγε ψηλά άουτ. Στο 55’ από δύσκολη θέση δεξιά, ο Παλάσιος σούταρε κι απέκρουσε σε κόρνερ ο Στογιάνοβιτς. Αυτή ήταν η πρώτη τελική του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο 59’ ο Βήχος από μακριά σούταρε απελπιστικά άουτ.

Τεράστιος Μπρινιόλι

Στο 63’ ο Λεβαδειακός άγγιξε το 1-1. Ο Βήχος έκανε από αριστερά τη σέντρα, ο Χουάνκαρ με το στήθος αντί να διώξει έστρωσε στον Βρακά, ο οποίος έκανε το εναέριο σουτ από τη μικρή περιοχή κι απέκρουσε ο Μπρινιόλι εκπληκτικά σε κόρνερ!

Ακυρώθηκε γκολ του Πούχατς!

Στο 80’ ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς Ιωαννίδη, Πούχατς, Βαγιαννίδη, οι δύο πρώτοι συνεργάστηκαν και στο 81’ ο διεθνής Πολωνός αριστερός μπακ σκόραρε στο ντεμπούτο του και στην πρώτη επαφή με τη μπάλα. Ο Ιωαννίδης έπαιξε το 1-2 με τον Παλάσιος κι έδωσε αριστερά στον διεθνή Πολωνό, ο οποίος με το αριστερό πλάσαρε για το 0-2.

Ο Τσακαλίδης, όμως, κλήθηκε από τον Κουμπαράκη να δει τη φάση στο VAR κι έκρινε ότι ο Ιωαννίδης έκανε επιθετικό φάουλ στον Βήχο στο ξεκίνημα της φάσης. Συγκεκριμένα, για αγκωνιά στο πρόσωπο του Βήχου. Έτσι ακυρώθηκε το γκολ του Πούχατς και παρέμεινε το 0-1.

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Μπαχανάκ, Χάμοντ (65’ Μεχία), Συμελίδης, Βήχος, Μουτίνιο, Κωνσταντινίδης, Τόρο (76’ Λουαλούα), Δούμτσιος (76’ Τσιριγώτης), Νίκας (46’ Βρακάς), Τσάπρας.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (80’ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ (80’ Πούχατς, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Τσέριν, Κουρμπέλης, Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς (69’ Τσόκαϊ), Σπόραρ (80’ Ιωαννίδης).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ