ΣΠΟΡ

Κηδεία Πελέ: Η Βραζιλία αποχαιρέτησε τον «βασιλιά» της - Χιλιάδες κόσμου στο τελευταίο «αντίο»

Κηδεία Πελέ: Η Βραζιλία αποχαιρέτησε τον «βασιλιά» της - Χιλιάδες κόσμου στο τελευταίο «αντίο»
Στην αιωνιότητα πέρασε από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023 ο Πελέ, με πλήθος Βραζιλιάνων να τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία AP Photo/Andre Penner

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ο θρύλος του ποδοσφαίρου, Πελέ, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, με τους Βραζιλιάνους θαυμαστές του να του λένε το τελευταίο «αντίο». Πάνω από 230.000 άνθρωποι πέρασαν από τη Δευτέρα στις 15:00 όταν ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στον Πελέ, στο γήπεδο της Σάντος «Vila Belmiro».

Στη συνέχεια, το φέρετρο του μύθου τοποθετήθηκε στην κορυφή ενός πυροσβεστικού οχήματος και ακολούθησε περιφορά του στους δρόμους του Σάο Πάολο. Με τον ίδιο τρόπο οι Βραζιλιάνοι είχαν αποχαιρετήσει και έναν άλλο θρύλο της χώρας, τον Άιρτον Σένα.

Μάλιστα το όχημα, έκανε στάση έξω από το σπίτι της 100χρονης, μητέρας του, Σελέστε, που είδε τον γιο της για τελευταία φορά.

Μετά από ώρες το όχημα, έφτασε στον προορισμό του, το «Necropole Ecumenica Memorial», ένα νεκροταφείο 14 ορόφων. Ο Πελέ ήδη από το 2003 είχε φροντίσει να αγοράσει εκεί το τελευταίο του «διαμέρισμα», το οποίο έχει θέα στο στάδιο της Σάντος.

Εκεί έλαβε χώρα η τελετή, στην οποία παρόντες ήταν μόνο άτομα του στενού οικογενειακού του κύκλου.

Σε αυτό το νεκροταφείο είναι επίσης η κόρη του Σάντρα Αράντες, που πέθανε από καρκίνο το 2006, ο αδερφός του Ζαίρ Αράντες, και ο πρώην επιθετικός Αντόνιο Γουίλσον Ονόριο, γνωστός ως «Coutinho», που έπαιξε δίπλα στον Πελέ το 1962 και το 1963.

Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, γνωστός ως Πελέ, πέρασε ένα μήνα στο νοσοκομείο Albert Einstein στο Σάο Πάολο μέχρι τον θάνατό του την Πέμπτη (29/12) σε ηλικία 82 ετών από νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια, βρογχοπνευμονία και αδενοκαρκίνωμα του παχέος εντέρου, σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου που δημοσιεύουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ