ΣΠΟΡ

Η επετειακή διοργάνωση για τα 100 χρόνια του Copa America ξεκινά στις ΗΠΑ

Η επετειακή διοργάνωση για τα 100 χρόνια του Copa America ξεκινά στις ΗΠΑ

Ένα χρόνο μετά τον θρίαμβο της Χιλής και την κατάκτηση του 44ου Copa America, οι ΗΠΑ φιλοξενούν από τα ξημερώματα του Σαβάτου την επετειακή διοργάνωση για τα 100 χρόνια του θεσμού. Για πρώτη φορά η διοργάνωση θα γίνει σε χώρα εκτός της Λατινικής Αμερικής, αλλά όλα τα μεγάλα αστέρια του λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου θα δώσουν κανονικά το παρόν, αφού η FIFA το αναγνωρίζει επίσημα στο καλεντάρι της.

Ήταν μια σκέψη των διοργανωτών για να τιμήσουν έτσι τα 100 χρόνια ιστορίας της κορυφαίας διοργάνωσης ποδοσφαίρου εθνικών ομάδων για την Λατινική Αμερική. Οι ΗΠΑ διέθεταν και τα χρήματα και την διάθεση για να διοργανώσουν αυτή την γιορτή του ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί παράλληλα με το EURO 2016.

16 ομάδες θα διεκδικήσουν το επετειακό τρόπαιο και όλα τα αστέρια της Λατινικής Αμερικής θα βρεθούν στα Αμερικανικά γήπεδα: Μέσι, Σουάρες, Σάντσεζ, Γουίλιαν, Χαμές, Τσιτσαρίτο θα αποτελέσουν πόλο έλξης και για τους χιλιάδες μετανάστες, που ζουν στις ΗΠΑ.

Οι 4 όμιλοι

copaamericagroups


(Πηγή: Instagram / copaamericacentenario)

Με την αναμέτρηση ΗΠΑ-Κολομβίας ξεκινά το πρόγραμμα των αγώνων ξημερώματα Σαβάτου για την Ελλάδα (4.30) στην Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, ενώ ο τελικός θα γίνει στις 26 Ιουνίου στο Νιου Τζέρσεϊ. Συνολικά 10 πόλεις θα φιλοξενήσουν την διοργάνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ