ΣΠΟΡ

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Τζιανλούκα Βιάλι

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Τζιανλούκα Βιάλι
Ο πρώην σέντερ φορ της Γιουβέντους και της Σαμπντόρια έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία πέντε χρόνια AP Photo / Luca Bruno

Νέος θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο Τζιανλούκα Βιάλι. 

Ο πρώην Ιταλός ποδοσφαιριστής Τζιανλούκα Βιάλι άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών.

Ο πρώην σέντερ φορ της Γιουβέντους και της Σαμπντόρια έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε κλινική στο Λονδίνο και όπως είχε γίνει γνωστό η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί.

Είχε ξεκινήσει την επαγγελματική καριέρα του από την Κρεμονέζε και ύστερα αγωνίστηκε σε Γιουβέντους, Σαμπντόρια και Τσέλσι.

Πανηγύρισε αρκετούς τίτλους στην πολύχρονη πορεία του στα γήπεδα με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Γιουβέντους.

Στο Euro 2022 βρέθηκε στο πλευρό του παλιού συμπαίκτη του και προπονητή της εθνικής Ιταλίας Ρομπέρτο Μαντσίνι και ως βοηθός πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου.

Στο παρελθόν ο Τζανλούκα Βιάλι είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για την ασθένειά του:

«Η περιπέτειά μου με τον ανεπιθύμητο επισκέπτη δεν έχει τελειώσει ακόμα, ήρθε και πάλι, τώρα το διαχειριζόμαστε. Είμαι καλά αλλά το ταξίδι μου δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Ο φιλοξενούμενος, όπως τον αποκαλώ εγώ, είναι πάντα εδώ μαζί μου. Αυτή τη στιγμή είμαι σε κατάσταση συντήρησης. Ο όγκος υπάρχει. Μερικές φορές είναι παρών, άλλες όχι. Εγώ θα παλεύω πάντα επειδή θέλω να είμαι εδώ για πάρα πολλά χρόνια. Θέλω να συνεχίσω να αντέχω για πολύ καιρό ακόμα. Εάν έχω θέληση να παλεύω το οφείλω ιδιαίτερα στην οικογένειά μου και στους φίλους μου και σε όλους εκείνους που με περιβάλλουν και μου μεταδίδουν δύναμη και κουράγιο».

Ο Ιταλός είχε διαγνωστεί με καρκίνο το 2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ