ΣΠΟΡ

EURO 2016: Στα χρώματα των ομάδων θα φωτίζεται ο Πύργος του Άιφελ

EURO 2016: Στα χρώματα των ομάδων θα φωτίζεται ο Πύργος του Άιφελ
Getty Images / Pascal De Segretain

Το σύμβολο της Γαλλίας, ο Πύργος του Άιφελ θα συμμετέχει στην γιορτή του EURO και κάθε βράδυ θα φωτίζει στα χρώματα των ομα΄δων, που συμμετέχουν στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Την ευκαιρία να δουν τον Πύργο του Άιφελ στα χρώματα της εθνικής τους ομάδας θα έχουν οι φίλαθλοι, που θα ταξιδέψουν στο Παρίσι για τα τελικά του EURO 2016. Η οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης και τηλεφωνική εταιρία-χορηγός των αγώνων λανσάρουν "διαγωνισμό" μέσα από τον οποίο οι φίλαθλοι θα μπορούν να επιλέγουν τον χρωματισμό του Πύργου.

GettyImages 92391903


(Πηγή: Getty Images / Pascal De Segretain)

Μέσα από το Twitter και χρησιμοποιώντας το # με όνομα της χώρας τους, θα έχουν την δυνατότητα να δουν τα "χρώματα" τους να φωτίζουν την Παριζιάνικη νύχτα.

Αντίθετη η Αστυνομία στην Fan Zone

Την ίδια ώρα όμως δημιουργείται θέμα με την μεγάλη Fan Zone που δημιουργείται ακριβώς κάτω από τον Πύργο του Άιφελ καθώς η Αστυνομία θεωρεί ότι καλύτερα να είναι κλειστή τις ημέρες των αγώνων.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας Μισέλ Καντό, όπως αποκάλυψε το AFP, έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, ζητώντας να μην ανοίξει σε κανέναν από τους 12 αγώνες, που θα φιλοξενήσει το Παρίσι, η Fan Zone διότι είναι πολύ δύσκολο να αστυνομευθεί.

GettyImages 497241588


(Πηγή: Getty Images / David Ramos)

Τουάχιστον 90 χιλιάδες κόσμου μπορεί να παραβρεθεί και να παρακολουθήσει στις γιγαντοοθόνες τις αναμετρήσεις στον συγκεκριμένο χώρο και ο κύριος Καντό θεωρεί ότι οι "εξουθενωμένες" ήδη δυνάμεις της Αστυνομίας θα έχουν δυσκολία στην τήρηση της ασφάλειας.

2016 05 09T164950Z 74237635 D1AETDBVYSAA RTRMADP 3 SOCCER EURO FANZONES


(Οι εργασίες στην Fan Zone του Παρισιού - Πηγή: Reuters / Gonzalo Fuentes)

Προς το παρόν απάντηση του Υπουργείου δεν υπάρχει, ενώ ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βάλς έχει τονίσει ότι θα λειτουργήσουν και στις 10 πόλεις των αγώνων, οι Fan Zones

ΔΗΜΟΦΙΛΗ