ΣΠΟΡ

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0: Πήρε το θρίλερ με Πινέδα κι έβαλε φωτιά στη μάχη του τίτλου

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0: Πήρε το θρίλερ με Πινέδα κι έβαλε φωτιά στη μάχη του τίτλου
Ο Παναθηναϊκός υπέστη την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, παραμένει το φαβορί και η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική Intime/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ντέρμπι κορυφής σε γεμάτο γήπεδο. Ντέρμπι με πάθος, μονομαχίες και για μεγάλο διάστημα με λίγες ποιοτικές ενέργειες και νευρικότητα από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

Το «τριφύλλι» αναζητούσε τη νίκη για να ξεφύγει στο +10, η ΑΕΚ για να μειώσει στους 4 βαθμούς. Το ματς κρεμόταν από μία κλωστή. Ο Αθανασιάδης κράτησε το μηδέν σε προσπάθεια του Μπερνάρ, ο Μπρινιόλι είχε ευθύνη στο σουτ του Πινέδα. Αυτό κατέληξε στα δίχτυα στο 68' και η Ένωση πήρε με 1-0 το θρίλερ. Ένα ντέρμπι που στο 98' είχε τον Παναθηναϊκό να σημαδεύει το δοκάρι και να χάνει την τεράστια ευκαιρία για το 1-1.

Στο φινάλε ο Μπρινιόλι απέκρουσε και πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία, αλλά το σκορ δεν έληξε και πλέον το πρωτάθλημα παίρνει φωτιά. Ο Παναθηναϊκός υπέστη την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, παραμένει το φαβορί και η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική.

Σχηματισμοί

Για την ΑΕΚ ο Αθανασιάδης διατηρήθηκε στην εστία, δεξί μπακ ήταν ο Σιντιμπέ, αριστερό ο Χατζισαφί και στόπερ οι Μουκουντί, Βίντα. Στα χαφ οι Σιμάνσκι, Γιόνσον, ο Πινέδα αριστερά, ο Άμραμπατ δεξιά και στην επίθεση οι Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο.

Ο Παναθηναϊκός είχε κάτω από τα δοκάρια τον Μπρινιόλι. Δεξί μπακ ήταν ο Κώτσιρας, αριστερός ο Χουάνκαρ και στόπερ οι Σένκεφελντ, Μάγκνουσον. Στα χαφ οι Κουρμπέλης, Πέρεθ, πιο μπροστά ο Μπερνάρ, αριστερός εξτρέμ ο Βέρμπιτς, δεξιός ο Παλάσιος και στην κορυφή ο Σπόραρ.

Κακό παιχνίδι

Το ντέρμπι είχε πολλές μονομαχίες, πάθος, ένταση, αλλά όχι και ποιοτικές ενέργειες. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή ήταν στο 20’ σε μία κομπίνα του Παναθηναϊκού σε φάουλ. Πάσα του Μπερνάρ, το σουτ του Βέρμπιτς κόντραρε σε κόρνερ.

Στο 33’ κόρνερ του Άμραμπατ, έδιωξε η άμυνα, η μπάλα στρώθηκε στον Αραούχο, αλλά το αριστερό σουτ κόντραρε στον Μάγκνουσον.

Στο 38’ μακρινό αριστερό σουτ του Μάγκνουσον έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 39’ γύρισμα του Γκαρσία από δεξιά, πλασέ του Πινέδα κατέληξε πάνω στον Κουρμπέλη.

Μεγάλη ευκαιρία ο ΠΑΟ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με απειλή της ΑΕΚ. Στο 52’ χαμηλή μπαλιά του Άμραμπατ κόπηκε, στην εξέλιξη σουτ του Βίντα εντελώς άστοχο.

Στο 54’ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ. Πάσα του Κουρμπέλη, ο Μπερνάρ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής απέφυγε τον Μουκουντί, εκτέλεσε με το εξωτερικό με το δεξί κι απέκρουσε ο Αθανασιάδης σε κόρνερ!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στη μάχη τον Τσέριν κι έπαιξε 4-3-3. Στο 57’ είχε μία τελική η ΑΕΚ Κόρνερ του Άμραμπατ, κεφαλιά του Αραούχο κατέληξε στα χέρια του Μπρινιόλι. Στο 60’ σουτ του Σπόραρ κόντραρε στον Βίντα και χάθηκε η ευκαιρία για το «τριφύλλι».

Έκρηξη με Πινέδα, ευθύνη ο Μπρινιόλι

Στο 68’ η ΑΕΚ βρήκε το γκολ. Κεφαλιά του Αραούχο, αριστερά εντός περιοχής ο Πινέδα κι από πολύ δύσκολη θέση έκανε το σουτ με το αριστερό, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Μπρινιόλι κι έγινε το 1-0, με τις εξέδρες να παίρνουν φωτιά και να υπάρχει διακοπή από τα καπνογόνα.

Αμέσως ο τεχνικός του Παναθηναϊκού με την είσοδο του Ιωαννίδη αντί του Κουρμπέλη γύρισε τη διάταξη σε 4-4-2. Ο Παναθηναϊκός αύξησε, όπως ήταν λογικό την πίεσή του, ενώ η ΑΕΚ είχε χώρους κι αναζητούσε σε αντεπίθεση ένα ακόμα γκολ για να κλειδώσει το ματς. Στο 92' φάουλ του Τσούμπερ από πλάγια αριστερά πέρασε ψηλά άουτ.

Δοκάρι ο ΠΑΟ!

Στο 98' ο Ιωαννίδης απέφυγε τον Μουκουντί, με τη φόρα που είχε και τον Αθανασιάδη κι από πλάγια αριστερά πλάσαρε και η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι!

Απέκρουσε πέναλτι ο Μπρινιόλι!

Στην αντεπίθεση ο Φερνάντες απέφυγε τον Τσέριν και τον γκρέμισε ο Σένκεφελντ. Ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα, ο Γκαρσία εκτέλεσε με το αριστερό, αλλά έπεσε στην αριιστερή γωνία και απέκρουσε ο Μπρινιόλι!

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (90' Φερνάντες), Άμραμπατ (81' Τσούμπερ), Αραούχο (102' Μήτογλου), Λιβάι Γκαρσία.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας (89' Βαγιαννίδης), Κουρμπέλης (70’ Ιωαννίδης), Ρούμπεν (89' Τσόκαϊ), Μπερνάρ, Βέρμπιτς (55’ Τσέριν), Παλάσιος, Σπόραρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ