ΣΠΟΡ

EURO 2016: για λόγους ασφαλείας η UEFA απαγορεύει την είσοδο στον πιο πιστό Γάλλο οπαδό

EURO 2016: για λόγους ασφαλείας η UEFA απαγορεύει την είσοδο στον πιο πιστό Γάλλο οπαδό
ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / OLIVER WEIKEN

Τα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τα τελικά του EURO έχουν τις πρώτες παράπλευρες απώλειες. Η UEFA γνωστοποίησε με γράμμα της στον κύριο Clément Tomaszewski ότι δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει τους αγώνες της αγαπημένης του εθνικής Γαλλίας. Με την απόφαση της αυτή θα στερήσει έτσι από τον πιο πιστό οπαδό των τρικολόρ και τον συνοδό του, την δυνατότητα να δουν το EURO.

Γιατί ο 68χρονος οπαδός, που είναι πιο γωνστός με το όνομα, "Clément d'Antibes" δεν είναι μόνος του, αλλά τον συνοδεύει πάντα ο πιστός του κόκορας Μπαλτάζαρ! Το έμβλημα της εθνικής Γαλλίας είναι ένας κόκκορας και το "δίδυμο" δεν χάνει αγώνες αποτελώντας μία από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές στους αγώνες των τρικολόρ. Αυτό θα ήταν το 6ο EURO που παρακολουθούν και όπως έλεγε ο συμπαθέστατος φίλαθλος και το τελευταίο. Μάλιστα ήδη είχε αγοράσει 7 εισιτήρια θεωρώντας ότι η εθνική Γαλλίας θα φτάσει μέχρι τον τελικό.

4347999


(ΠΚ 2006 Λειψία - Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA/OLIVER WEIKEN)

Ο κ. Κλεμάν έχει παρακολουθήσει 226 αγώνες της εθνικής από το Μουντιάλ του 1982 μέχρι σήμερα, μαζί με τον κόκορα (ζητώντας κάθε φορά από κάποιον φύλακα στις πόρτες να κάνει τα στραβά μάτια και να του επιτρέψει να έχει μαζί του το συμπαθέστατο πτηνό).

coqbaltazar


(Πηγή: Twitter)

Όμως η UEFA με ένα ευγενικό γράμμα του γνωστοποίησε ότι παρότι βλέπει με τεράστια συμπάθεια τόσο τον ίδιο, όσο και τον Μπαλτάζαρ, δεν θα του επιτραπεί να περάσει από τα μέτρα ασφαλείας. Ο κύριος Κλεμάν δηλώνει έτοιμος να πάει σε όλα τα ματς και αν δεν του επιτρέψουν να φέρει μαζί του τον κόκορα, θα μείνει εκτός γηπέδου μαζί του.

Ήδη δημιουργήθηκε κίνημα στο Διαδίκτυιο, που συλλέγει υπογραφές για να αλλάξει αυτή η απόφαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ