ΣΠΟΡ

Απίθανη πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Champions League του πόλο με ανατροπή!

Απίθανη πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Champions League του πόλο με ανατροπή!
EUROKINISSI / ICONPRESS

Με ανατροπή του σκορ και γκολ σε επίθεση 4 δευτερολέπτων στον φινάλε ακριβώς του ημιτελικού με την γηπεδούχο Ουγγρική Σόλνοκ, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό του Champions League στο πόλο νικώντας με 8-7 και θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο της ιστορίας του, στην Βουδαπέστη, όπου είχε σηκώσει το 2002 και το πρώτο του Κύπελλο.

Σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό η Ουγγρική Σόλνοκ ξεκίνησε με πολύ δυνατή άμυνα και τον τερματοφύλακα Νάγκι σε μεγάλη μέρα και τους ερυθρόλευκους να κάνουν λάθη, δεχόμενη 2 γκολ στα 30 τελευταία δεύτερα του πρώτου 8λεπτου, μένοντας 2 γκολ πίσω στο σκορ (4-2).

Στην συνέχεια άρχισε η αντεπίθεση του Ολυμπιακού, που έβγαλε άμυνες, ενώ και ο δικός του τερματοφύλακας Πάβιτς απέδειξε ότι δίκαια θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων στον κόσμο, ενώ βρήκε και τον τρόπο να σκοράρει στις δύο επόμενες περιόδους κάνοντας το 6-3, 6-5 στο φινάλε του τρίτου 8λέπτου, χάνοντας μάλιστα και πέναλτυ με τον Φουντούλη για να ισοφαρίσει.

final6szololy2


(Πηγή: Twitter)

Στην τελευταία περίοδο Ντόσκας και Μουρίκης έβαλαν μπροστά στο σκορ με 6-7 του ερυθρόλευκους, που όμως και πάλι δεν απέφυγαν τα λάθη, χάνοντας με κλέψιμο επίθεση με παραπάνω παίκτη στα 2 λεπτά από το φινάλε και δίνοντας την ευκαιρία στην Σόλνοκ να ισοφαρίσει σε 7-7 στα 58''.

Χαμένη δική του επίθεση, αλλά και άμυνα με παίκτη λιγότερο έδωσαν την δυνατότητα στην ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να έχει μια τελευταία ευκαιρία με μόλις 4 δευτερόλεπτα: ο Ντόσκας σήλωσε την μπάλλα για τον Βλαχόπουλο, εκείνη βρήκε και στα δάχτυλα του Ούγγρου αμυντικού και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 7-8 σε ένα από τα πιο απίθανα γκολ, που έχουν μπει ποτέ στην ιστορία του θεσμού.

Κορυφαίος σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Βλαχόπουλος με 4 γκολ (σε αυτόν έχει πιστωθεί και το "χρυσό γκολ"), 2 έβαλε ο Ντόσκας και από ένα οι Μυλωνάκης και Μουρίκης.

final6szololy3


(Πηγή: Twitter)

Τα 8λεπτα (Σόλνοκ-Ολυμπιακός): 4-2, 1-1 (5-3), 1-2 (6-5), 1-3 (7-8)

Στον αυριανό τελικο στις 21.30 ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Κροατική Γιουγκ που κέρδισε στα πέναλτυ την Ιταλική Πρό Ρέκο με 15-14 (10-10 στην κανονική διάρκεια), σε μια επανάληψη του πρώτου τελικού των ερυθρόλευκων το 2001, ποι είχε λήξει με νίκη 8-7 των Κροατών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ