ΣΠΟΡ

Η Γιουγκ κέρδισε τον Ολυμπιακό 6-4 και κατέκτησε το Champions League του πόλο

Η Γιουγκ κέρδισε τον Ολυμπιακό 6-4 και κατέκτησε το Champions League του πόλο
EUROKINISSI / ICONPRESS

Με πολύ μεγάλο άγχος και κακή επιθετική συγκομιδή, ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στον τελικό του Champions League του πόλο και έχασε με 6-4 από την Κροατική Ντουμπρόβνικ, που κατέκτησε για 4η φορά το τρόπαιο. Οι Κροάτες είχαν κερδίσει τους ερυθρόλευκους και στον πρώτο τους τελικό στην διοργάνωση το 2001.

Κακές επιλογές, πίεση για το τελικό σουτ (χαρακτηριστικό ότι ο MVP και πρώτος σκόρερ του ημιτελικού Βλαχόπουλος σούταρε μόλις μία φορά), σφιχτή άμυνα της Γιουγκ (μόλις ένα γκολ στα ίσια και 3 σε παίκτη παραπάνω) και η εξαιρετική εμφάνιση του τερματοφύλακα Μπίγιατς (ανακηρύχθηκε κορυφαίος του Final 6) κόστισαν στην επίθεση του Ολυμπιακού, που έμεινε στα 4 γκολ στον μεγάλο τελικό, σκοράροντας μόλις μία φορά σε κάθε 8λεπτο.

Οι Κροάτες παίρνοντας κεφάλι με ένα γκολ στο δεύτερο 8λεπτο κατάφερναν πάντα να έχουν απάντηση στον Ολυμπιακό, που ισοφάριζε αλλά μετά το 0-1 και το 1-2, που έκανε δεν ξαναμπήκε μπροστά στο σκορ.

olychl


(Πηγή: Twitter)

Αυτή ήταν και η πρώτη εφετινή ήττα των ερυθρόλευκων, που μένουν μετά το 2001 και πάλι στην 2η θέση της διοργάνωσης (και τότε τους είχε κερδίσει η Γιουγκ) αλλά δείχνει ότι επέστρεψε για τα καλά στις κορυφαίες ομάδες του Ευρωπαϊκού πόλο. Τα γκολ των ερυθρόλευκων πέτυχαν κατά σειρά οι Μουρίκης, Φουντούλης, Γούνας και Βλαχόπουλος.

Τα 8λεπτα Γιουγκ-Ολυμπιακός: 1-1, 2-1 (3-2), 1-1 (4-3), 2-1 (6-4)

Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο Βραζιλιάνος Περόνε της Γιουγκ.

jugchl


(Πηγή: Twitter)

Στον μικρό τελικό η Ουγγρική Σόλνοκ επικράτησε της απερχόμενης πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ιταλικής Προ Ρέκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ