ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Θα ήθελα να τελειοποιήσω τα Ιαπωνικά και τα Μανδαρινικά»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Θα ήθελα να τελειοποιήσω τα Ιαπωνικά και τα Μανδαρινικά»
«Όνειρό μου ήταν να μιλάω απταίστως πολλές γλώσσες» είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς AP Photo/Alastair Grant

Την αγάπη του για τις ξένες γλώσσες εκμυστηρεύτηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μιλώντας στην επίσημη σελίδα του Australian Open, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι θέλει να τελειοποιήσει τα Ιαπωνικά και τα Μανδαρινικά.

Ο διεθνής αναγνωρισμένος Έλληνας τενίστας έχει ήδη προκριθεί στους «16» και θα προσπαθήσει να κερδίσει μια θέση στα προημιτελικά κόντρα στον Γιανίκ Σίνερ το πρωί της Κυριακής (10:00). Μιλώντας εκείνη την ώρα για τον αγώνα δήλωσε ότι μιλάει Ελληνικά, Ρώσικα και Αγγλικά αλλά δεν του φτάνει αυτό!

«Από τότε που ήμουν παιδί, ήταν όνειρό μου να μιλάω απταίστως πολλές γλώσσες. Δεν είχα την ευκαιρία να τελειοποιήσω αυτές τις γλώσσες που έχω διδαχθεί τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των ταξιδιών μου. Έχω την τάση να χρονοτριβώ. Αν δεν ήμουν ενεργός τενίστας, σίγουρα θα μάθαινα περισσότερες γλώσσες και θα είχα τη δυνατότητα να επικοινωνώ με περισσότερες κουλτούρες και λαούς του κόσμου. Το βλέπω σαν μια υπερδύναμη. Θα ήθελα να τελειοποιήσω τα Ισπανικά, τα Πορτογαλικά, τα Μανδαρινικά (Κινέζικα) και τα Ιαπωνικά» είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ