ΣΠΟΡ

Πορτογαλία: Διαιτητής έδειξε «λευκή» κάρτα σε ποδοσφαιρικό αγώνα - Τι συμβολίζει

Πορτογαλία: Διαιτητής έδειξε «λευκή» κάρτα σε ποδοσφαιρικό αγώνα - Τι συμβολίζει
Η λευκή κάρτα συμβολίζει την επιβράβευση μιας κίνησης ή μιας ενέργειας που έγινε κατά τη διάρκεια του αγώνα (AP Photo/Matthias Schrader) / Φωτογραφία αρχείου

Λευκή κάρτα έδειξε ο διαιτητής κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού της Μπενφίκα με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας (22/01) για το πρωτάθλημα γυναικών της χώρας, κοιτάζοντας προς τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων.

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει τις κόκκινες και τις κίτρινες κάρτες, ωστόσο, η λευκή κάρτα έχει μία εντελώς διαφορετική εξήγηση από τις άλλες.

Πρόκειται για επιβράβευση μιας κίνησης ή μιας ενέργειας που έγινε κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον διαιτητή να έχει δικαίωμα να τη δείξει σε όλα τα άτομα που βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο.

Στην παρούσα φάση, ο διαιτητής θέλησε με αυτό τον τρόπο να επιβραβεύσει τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων τα οποία έτρεξαν προς ένα σημείο στην κερκίδα του γηπέδου για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε οπαδό που έχασε τις αισθήσεις του.

Η εφαρμογή της λευκής κάρτας έγινε αρχικά στην Πορτογαλία από τη FIFA, με την λογική ότι θα εφαρμόζεται και σε άλλα πρωταθλήματα προκειμένου να τονίζονται οι διάφορες θετικές πράξεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ