ΣΠΟΡ

Αυτές είναι οι 5 πιο χαρακτηριστικές στιγμές στην ιστορία του Roland Garros

Αυτές είναι οι 5 πιο χαρακτηριστικές στιγμές στην ιστορία του Roland Garros
Reuters / Pascal Rossignol

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε απέναντι στον Άντι Μάρεϊ μια ιστορική για εκείνον κατάκτηση του πρώτου Roland Garros στην τεράστια καριέρα του. Υπάρχουν όμως 5 στιγμές, που έχουν μείνει χαραγμένες στην μνήμη των φιλάθλων από τους αγώνες στο φημισμένο French Open.

5. Τσάνγκ εναντίον Λεντλ 1989: το απόλυτο αουτσάιντερ, 17χρονος Μάικλ Τσανγκ κερδίζει το νο 1 στον κόσμο Ιβάν Λεντλ στον 4ο γύρο σε ένα ματς που έχει κόψει την ανάσα. Ο Τσανγκ χάνει 2-0 σετ, υποφέρει από κράμπες, αλλά σε μια επίδειξη της θέλησης του πνεύματος θα κερδίσει 3-2. Από την κούραση δεν θα ξεκολλήσει από την βασική γραμμή, ενώ το σερβίς του με πλασέ είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό κτύπημα στην ιστορία του τέννις. Θα κατακτήσει τελικά τον τίτλο στον τελικό με τον Έντμπεργκ.
4. Γκραφ εναντίον Χίνγκις 1999: είναι το 22ο και τελευταίο τρόπαιο Grand Slam για την γερμανίδα θρύλο Στέφι Γκράφ, που θα επικρατήσει με 2-1 σετ του απόλυτου φαβορί Μαρτίνα Χίνγκις σε έναν τελικό με έντονη αμφισβήτηση για τις αποφάσεις του διαιτητή από την Ελβετίδα, που ξέσπασε σε κλάματα και πείστηκε από την μητέρα της να παραβρεθεί στην απονομή.
3. Κουέρτεν εναντίον Κορέτζα 2001: ο Βραζιλιάνος Γκουστάβο Κουέρτεν υπερασπίζεται τον τίτλο του νικώντας τον Ισπανό με 3-1 και πανηγυρίζει την επιτυχία του (3ος τίτλος του στην Γαλλία) σχηματίζοντας στο κορτ μια καρδιά και ξαπλώνοντας μέσα σε αυτή.
2. Σερένα εναντίον Βένους Γουίλιαμς 2002: στον μοναδικό τελικό που έχει γίνει ανάμεσα σε αδελφές η «μικρή» Σερένα θα κερδίσει το πρώτο Grand Slam της καριέρας της από την «μεγάλη» Βένους. Όμως η σκηνή που μένει είναι στην διάρκεια της απονομής: η Βένους τρέχει στην εξέδρα και την μητέρα τους, παίρνει μια φωτογραφική μηχανή και πηγαίνει να τραβήξει μαζί με τους υπόλοιπους φωτογράφους την αδελφή της.
1. Σάφιν εναντίον Μαντίγια 2004: ίσως ο ωραιότερος πόντος που έχουν δει ποτέ οι φίλαθλοι στο γήπεδο του Παρισιού και σφαώς ο πιο εκκεντρικός πανηγυρισμός από τον Ρώσο Μαράτ Σάφιν, στον 2ο γύρο του τουρνουά: απλά κατέβασε το σορτσάκι του!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ