ΣΠΟΡ

Δύο τελικοί της UEFA στην Ελλάδα – Super Cup και Conference League

Δύο τελικοί της UEFA στην Ελλάδα – Super Cup και Conference League
Ο αγώνας που θα κρίνει το νικητή του Conference League της σεζόν 2023-24 θα γίνει στην «OPAP Arena» EUROKINISSI

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα διεξαχθεί ο τελικός του Super Cup του 2023, ενώ ο αγώνας που θα κρίνει το νικητή του Conference League της σεζόν 2023-24 πάει για την «OPAP Arena»!

Όχι έναν αλλά δύο ευρωπαϊκούς τελικούς διοργανώσει η χώρα μας! Η Ελλάδα μπαίνει στο επίκεντρο της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της UEFA ορίζει σε δύο γήπεδα της Αττικής, να πραγματοποιηθούν δύο αναμετρήσεις που θα κρίνουν σημαντικούς τίτλους της UEFA.

Σύμφωνα με το Onsports.grη αρχή θα γίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 16 Αύγουστου του 2023. Τότε θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του ευρωπαϊκού Super Cup. Με την ομάδα που θα κατακτήσει το Champions League της τρέχουσας σεζόν να αντιμετωπίζει αυτή που θα πάρει το Europa League. Η διοργάνωση ήταν να πραγματοποιηθεί στο Καζάν, κάτι που δεν γινόταν φυσικά λόγω της τιμωρίας της Ρωσίας. Έτσι η απόφαση της UEFA έπρεπε να ληφθεί ανάμεσα στις ακόλουθες επιλογές:

- Κάποιο γήπεδο έτοιμο στη Γερμανία από αυτά που θα φιλοξενήσουν το EURO 2024

- Kάποιο διαθέσιμο γήπεδο στην Ελβετία

- Κάποιο γήπεδο σε προσιτή χώρα προδιαγραφών Super Cup (35.000ι-40.000 χωρητικότητα), που να έχει δοκιμαστεί επαρκώς σε επίπεδο πρωτοκλασάτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Σύμφωνα με το τελευταίο κριτήριο λοιπόν, επιλέχτηκε η έδρα του Ολυμπιακού στο Φάληρο. Τελικός θα πραγματοποιηθεί και σε αυτή της ΑΕΚ.

Το νεόκτιστο «OPAP Arena» θα ανοίξει τις πύλες του για τον τρίτο τελικό στην ιστορία του Conference League. Δηλαδή αυτόν της σεζόν 2023-24, την άνοιξη του επόμενου έτους. Στο «σπίτι» της Ένωσης θα γίνει η συγκεκριμένη αναμέτρηση, δίνοντας μια ακόμη σπουδαία δυνατότητα στους Έλληνες φιλάθλους για να βιώσουν ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού, φιλοξενώντας μια τέτοια διοργάνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ