ΣΠΟΡ

Γήπεδο Παναθηναϊκού στο Βοτανικό: Κατατέθηκε ο φάκελος των υποψηφίων αναδόχων

Γήπεδο Παναθηναϊκού στο Βοτανικό: Κατατέθηκε ο φάκελος των υποψηφίων αναδόχων
Ποιες είναι οι κατασκευαστικές εταιρείες; ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Το πρωί της Παρασκευής (17/1) ολοκληρώθηκε η κατάθεση των φακέλων των υποψηφίων αναδόχων στο Δήμο Αθηναίων για την ανέγερση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Σημειώνεται ότι, δεν έχει προκύψει καμία ένσταση μέχρι τώρα, που θα μπορούσε να αναβάλλει χρονικά την διαδικασία.

Επόμενο βήμα θα είναι η συνεδρίαση της επιτροπής διαγωνισμού του Δήμου, πιθανά την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, η οποία αναμένεται να προχωρήσει στον έλεγχο της εγκυρότητας των προσφορών και των εγγυτικών επιστολών, που κατέθεσαν οι υποψήφιες εταιρίες κι ακολούθως οι τελικοί φάκελοι θα σταλούν στην οικονομική επιτροπή της δημοτικής αρχής, η οποία θα αποφασίσει σε συνεδρίασή της για τον τελικό ανάδοχο του έργου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ποιες είναι οι κατασκευαστικές εταιρείες;

Επισημαίνεται ότι για την κατασκευή των υποδομών του γηπέδου, κοινή προσφορά κατέθεσαν οι τρεις κατασκευαστικές εταιρείες «ΤΕΡΝΑ, «ΑΚΤΩΡ», «Μυτηλιναίος» σε μία κοινοπραξία.

Λίγες ήταν οι προσφορές που κατατέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο του διαγωνισμού ύψους 123 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, η προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει οριστεί σε 36 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Το έργο πρόκειται να χρηματοδοτηθεί με πόρους 115 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), αλλά και από περίπου 8 εκατ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης αναφορικά με τις οδικές προσβάσεις σε αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ