ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Νίκη επί του Αντράντε - Έστειλε την Ελλάδα στο World Group I του Davis Cup

Στέφανος Τσιτσιπάς:  Νίκη επί του Αντράντε - Έστειλε την Ελλάδα στο World Group I του Davis Cup
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 2-0 σετ (7-6(1), 6-1) του Αντρές Αντράντε, έκανε το 3 -1 κόντρα στον Ισημερινό κι οδήγησε την Ελλάδα στη μεγάλη κατηγορία του Davis Cup Intime/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σπουδαία επιτυχία για το ελληνικό τένις, το οποίο θα βρεθεί στην κορυφαία κατηγορία και θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ του αθλήματος.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 2-0 σετ (7-6(1), 6-1) του Αντρές Αντράντε, έκανε το 3 -1 κόντρα στον Ισημερινό κι οδήγησε την Ελλάδα στη μεγάλη κατηγορία του Davis Cup, για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια

Η εθνική ομάδα με ηγέτη τον Στέφανο Τσιτσιπά επικράτησε με 3-1 νίκες του Ισημερινού και πανηγύρισε σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ τη μεγάλη άνοδο στο World Group I του Davis Cup.

Σε μια ημέρα με πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, οι φίλαθλοι έδωσαν το «παρών» στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και με τη «ζεστή» ατμόσφαιρα που δημιούργησαν βοήθησαν ώστε η Ελλάδα να πετύχει τον μεγάλο στόχο της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίριση ανακοίνωσε sold out, καθώς εξαντλήθηκαν και τα 12.937 εισιτήρια που τέθηκαν στην κυκλοφορία.

Η Εθνική «κουβαλούσε» το 2-0 από την πρώτη ημέρα κι ήθελε άλλη μια νίκη για πάρει την άνοδο. Στο διπλό, Πέτρος Τσιτσιπάς και Αλέξανδρος Σκορίλας έδωσαν μεγάλη μάχη, αλλά τελικά «λύγισαν» στα δύο σετ (7-6(4), 6-4) από τους Γκονζάλο Εσκομπάρ και Ντιέγκο Ιντάλγκο.

Κάπως έτσι η πρόκριση κρίθηκε στον αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος, όπως και το Σάββατο (4/2), επιβεβαίωσε τα προγνωστικά κι επικράτησε 2-0 σετ του Αντρές Αντράντε.

Ο τενίστας από τον Ισημερινό έβαλε δύσκολα στον Έλληνα πρωταθλητή στο πρώτο σετ, αλλά στο φινάλε «μίλησε» η εμπειρία. Ο Στέφανος έκανε το 1-0 στο tie-break, το οποίο πήρε με 7-1, ενώ με τη φόρα που απέκτησε επικράτησε 6-1 στο δεύτερο σετ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ