ΣΠΟΡ

Η εθνική ομάδα κέρδισε 2-1 την Αυστραλία στο 2ο φιλικό που έγινε στην Μέλβούρνη

Η εθνική ομάδα κέρδισε 2-1 την Αυστραλία στο 2ο φιλικό που έγινε στην Μέλβούρνη
ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / Julian Smith

Σαφέστατα βελτιωμένη η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πήρε την ρεβάνς για την ήττα της στο Σίδνεϊ και νίκησε με 2-1 την Αυστραλία μπροστά στο θερμό κοινό της Ομογένειας στην Μελβούρνη. Εκπληκτικό γκολ του Μανιάτη από την σέντρα.

Με νέα πρόσωπα στην 11άδα και σαφώς πιο ξεκούραστη από τον πρώτο αγώνα, η εθνική μας ξεκίνησε με όρεξη πιέζοντας στο κέντρο τους Αυστραλούς, κλέβοντας μπάλλες και βγαίνοντας στην επίθεση.

16698171


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / Julian Smith)

Σε μια από αυτές στο 8ο λεπτό, ο Σάμαρης βρήκε τον Μάνταλο (έπαιζε σαν δεξί χαφ), που με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για την γαλανόλευκη.

16698099


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / Julian Smith)

https://www.instagram.com/p/p

Το χάι λάιτ του παιχνιδιού έγινε στο 21, όταν ο Μανιάτης έκλεψε την μπάλλα από τον αντίπαλο του και βλέποντας εκτός θέσης τον τερματοφύλακα σούταρε από τα 60 μέτρα, κάτω από την σέντρα!

https://www.instagram.com/p/p

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Μανιάτη με την φανέλα της εθνικής μας και πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους 25 χιλιάδες ομογενείς που βρέθηκαν στο γήπεδο.

16697934


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / Julian Smith)

Για μια ώρα η εθνική μας συνέχισε να είναι καλή και είχε δοκάρι σε σουτ βολέ του Τοροσίδη στο 53. Μοναδικό πρόβλημα στο παιχνίδι μας ήταν και πάλι τα στημένα, με τους Αυστραλούς να κερδίζουν τις περισσότερες μονομαχίες.

16698165


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / Julian Smith)

Σε ένα από αυτά ο Κέιχιλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 57 και ο Σένσμπουρι διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Οι Αυστραλοί πίεσαν μέχρι το τέλος αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, ενώ μπήκαν σαν αλλαγή από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό των γηπεδούχων Άγγελο Ποστέκογλου, τόσο ο Γιάννου, όσο και ο Κρις Οικονομίδης. Δεν έλειψαν πάντως αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και ένταση ανάμεσα στους παίκτες.

16698128


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / Julian Smith)

Η σύνθεση της εθνικής (4-2-3-1): Καπίνο, Τοροσίδης, Τζαβέλας, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Μανιάτης (69 Τζιόλης), Σάμαρης, Χολέμπας (65 Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Μπακασέτας, Βέλλιος (79 Παπάζογλου).

*Eπεισόδια σημειώθηκαν πριν από την έναρξη του αγώνα στη Μελβούρνη όταν οι δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν με ομογενείς, που έκαναν ειρηνική πορεία, αλλά άναψαν περίπου 15 φωτοβολίδες. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Herald Sun», η αστυνομία προσπάθησε να σταματήσει όσους θεώρησε ύποπτους για πρόκληση επεισοδίων. Αμέσως ξέσπασαν συμπλοκές με την επέμβαση της αστυνομίας και μάχες σώμα με σώμα.
Αρκετοί από τους φιλάθλους χρησιμοποίησαν ελληνικές σημαίες και κασκόλ για να καλύψουν τα πρόσωπά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αυστραλία η χρήση φωτοβολίδων είναι παράνομη και ότι η αστυνομία είχε εκδώσει νωρίτερα σχετική προειδοποίηση.

Οι ομογενείς αγκάλιασαν την Εθνική

Η Ομογένεια στην Μελβούρνη που αριθμεί περίπου 350 χιλιάδες Έλληνες επεφύλαξε θερμή υποδοχή στην εθνική ομάδα και όλοι θέλησαν να βρεθούν δίπλα στους διεθνείς για μια φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο.

Προς τιμήν την εθνικής παρατέθηκε και δεξίωση από τον Υπουργό Πολυπολιτισμού της Πολιτείας της Βικτώρια Ρόμπιν Σκοτ και του Υπουργού Αθλητισμού Τζον Έρεν, στην οποία βρέθηκαν πολλοί Έλληνες της Μελβούρνης.

Από την πλευρά τους τα μέλη της εθνικής ομάδας υποσχέθηκαν να βρεθούν σύντομα και πάλι κοντά στην Ομογένεια της Αυστραλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ