ΣΠΟΡ

Μπαρτσελόνα: Περικόπτει τη μισθοδοσία των παικτών της κατά 200 εκατ. ευρώ

Μπαρτσελόνα: Περικόπτει τη μισθοδοσία των παικτών της κατά 200 εκατ. ευρώ
Αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής μπορεί να είναι η πώληση μερικών από τα μεγαλύτερα ονόματα που διαθέτει η ομάδα, τα οποία, απολαμβάνουν και αντίστοιχους μισθούς AP Photo/ Joan Monfort

Σε περικοπές μισθών ύψους 200.000.000 αναγκάζει την Μπαρτσελόνα, η La Liga, η διοίκηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Ισπανίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ τα ποσά που ξοδεύει η ομάδα για την μισθοδοσία των παικτών της υπερβαίνουν το επιτρεπόμενο όριο που προβλέπουν οι κανόνες του πρωταθλήματος.

Αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής μπορεί να είναι η πώληση μερικών από τα μεγαλύτερα ονόματα που διαθέτει η ομάδα, τα οποία, απολαμβάνουν και αντίστοιχους μισθούς. Εκείνα που ξεχωρίζουν είναι του Φράνκι Ντε Γιονγκ και του Ανσού Φατί. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο Ντε Γιονγκ αμείβεται με 22.000.000 τον χρόνο, ενώ ο Φατί απολαμβάνει μισθό 226.000 ευρώ εβδομαδιαίως.

Παίκτες που επίσης μπορεί να δουν την πόρτα της εξόδου από την Βαρκελώνη είναι οι Σέρχιο Μπουσκέτς (ο οποίος ίσως υπογράψει με την Αλ Νασρ και γίνει συμπαίκτης του Κριστιάνο Ρονάλντο), ο Τζόρντι Άλμπα, ο Φρανκ Κεσιέ, ο Σέρτζι Ρομπέρτο και ο Ουσμάν Ντεμπελέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ