ΣΠΟΡ

EURO 2016: η ιστορία του Όουεν Γουίλιαμς, γκολκίπερ της εθνικής Ουαλίας και ταλαντούχου ζωγράφου

EURO 2016: η ιστορία του Όουεν Γουίλιαμς, γκολκίπερ της εθνικής Ουαλίας και ταλαντούχου ζωγράφου
Getty Images / Srdjan Stevanovic

Πιθανότατα δεν θα τον δούμε αγωνιζόμενο στα γήπεδα του EURO, αφού αποτελεί την 3η επιλογή του Κρις Κόλμαν στην θέση του τερματοφύλακα, πίσω από τον Χένεσεϊ και τον Γουόρντ. Και όμως ο Owain Fôn Williams είναι ένας από τους ξεχωριστούς παίκτες αυτής της διοργάνωσης, γιατί το ταλέντο του δεν περιορίζεται στος 4 γραμμές του γηπέδου.

Από χαρακτήρα υπομονετικός. 6 χρόνια είναι στις κλήσεις της εθνικής, αλλά η μόνη του συμμετοχή σε δράση ήταν 16 λεπτά κόντρα στην Ολλανδία σε φιλικό του περασμένου Νοεμβρίου μετά από 29 κλησεις. Είναι όμως η ψυχή της ομάδας. Ποτέ δεν διαμαρτύρεται, μονίμως με το χαμόγελο να συμμετέχει στις ασκήσεις, ενώ όταν πιάνει την κιθάρα του δίνει τον τόνο στο ξενοδοχείο, που έχει αποσυρθεί η αποστολή.

2016 06 01T094749Z 107776069 MT1ACI14420969 RTRMADP 3 SOCCER FRIENDLY SWE WALTRAINING PRESSCONFERENCE


(Προπόνηση εθνικής Ουαλίας - ο Γουίλιαμς σουτάρει στον Χένεσι - Πηγή: Action Images via Reuters / Andrew Couldridge Livepic)

Το μεγάλο του ταλέντο όμως δεν συμβαδίζει με την ζωή των λαμπερών σταρ του ποδοσφαίρου. Γιατί ο Γουίλιαμς είναι ένας ιδιαίτερα προικισμένος ζωγράφος και μετά το EURO θα εγκαινιάσει δική του έκθεση. Ήδη έχει την δική του σελίδα στο Διαδίκτυο, όπου ο καθένας μπορεί να απολαύσει τα έργα του: http://www.owainfonwilliams.com

playerpainter2


(Πηγή: Twitter)

Το ταλέντο του στην ζωγραφική φάνηκε από τα μαθητικά του χρόνια, όμως αναγκάστηκε να το αφήσει για να ακολουθήσει την 2η μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο. 16 χρόνων εντάχθηκε στην Crewe Alexandra. Μεγαλώνοντας όμως διαπίστωσε ότι του έλειπε και αποφάσισε στον ελεύθερο χρόνο του να ζωγραφίσει και πάλι.

playerpainter


(Πηγή: Twitter)

Ειδικότητα του οι λαδομπογιές και πολλοί από τους πίνακες του έχουν πωληθεί σε γκαλερί στο Κάρντιφ, ακόμη και για 640 € ο ένας. «Δεν το κάνω όμως για τα χρήματα» εξομολογείται σε συνεντεύξεις του ο Γουίλιαμς. «Δεν δημιουργώ απλά για να πουλάω τους πίνακές μου. Το κάνω γιατί σημαίνει κάτι βαθύτερο για μένα. Πολλοί καλλιτέχνες παθαίνουν ψύχωση και ζωγραφίζουν συνέχεια, εγώ όμως το κάνω για την διασκέδαση μου. Και μόνος μου στόχος είναι να εκφράζεται στους πίνακες μου και να γνωρίσει κανείς την ιστορία της Ουαλίας».

playerpainter3


(Πηγή: Twitter)

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει την έκθεσή του στο χωριό Penygroes και κύριο θέμα του είναι οι λατόμοι. «Ο παππούς μου ήταν ένας από αυτούς που πάσχιζαν στα λατομεία της Βόρειας Ουαλίας και είναι σημαντικό να τους θυμόμαστε, γιατί έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία της χώρας μας, όπως οι ανθρακωρύχοι στο νότο».

playerpainter5


(Πηγή: http://www.owainfonwilliams.com/ )

«Βέβαια δεν υπάρχουν τώρα λατομεία σχιστόλιθου, αλλά η δουλειά που έκαναν οι άνθρωποι αυτοί για εκατοντάδες χρόνια, υπάρχει κάθε φορά που κοιτάς την στέγη ενός σπιτιού μας. Και το κάνω σε αυτό το μικρό χωριό, και όχι σε κάποια μεγάλη γκαλερί, που το ζητούσαν γιατί εκεί γύρω ο παππούς μου και οι συνάδελφοι του έσπαγαν βράχους. Τους το χρωστάω.»

playerpainter6


(Πηγή: http://www.owainfonwilliams.com/)

Όταν δεν ζωγραφίζει, παίρνει την κιθάρα του και τραγουδά. Όλοι μαζεύονται στο ξενοδοχείο, παίκτες και φίλαθλοι και στήνουν μια μικρή γιορτή. «Υπάρχει ένα δέσιμο σε όλη την ομάδα. Και στα καλά και στα κακά αποτελέσματα. Αν δεν ήμουν μέλος της ομάδας, σίγουρα δεν θα έχανα αγώνα. Όπως όταν ήμουν στο σχολείο και έφευγα με το λεωφορείο ή το αυτοκίνητο του πατέρα μου για να πάμε στο Κάρντιφ να δούμε την εθνική. Η χώρα σου είναι πάνω από όλα και πρέπει να κάνεις τα πάντα για εκείνη».

owenwilliams


(Πηγή: Twitter)

Για τον Γουίλιαμς η επιτυχία της εθνικής μας το 2004 είναι η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του EURO, αλλά και πηγή έμπνευσης. Είδωλο του είναι ο Πέτερ Σμάιχελ, ενώ θεωρεί ευλογημένο τον εαυτό του που θα λάβει μέρος σε μια διοργάνωση, όταν άλλοι κορυφαίοι Ουαλλοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Χιουζ, ο Ρας και ο Γκιγγς δεν τα κατάφεραν ποτέ.

Η Ουαλία είναι στον 2ο όμιλο με Αγγλία, Ρωσία και Σλοβακία και ξεκινά τις υποχρεώσεις της το Σάββατο στις 19.00 στο Μπορντό με τους Σλοβάκους. Ο Γουίλιαμς πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί ούτε λεπτό, σε κανένα παιχνίδι, αξίζει όμως της αναγνώρισης από όλους τους φιλάθλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ