ΣΠΟΡ

Κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο από τις Στεφανίδου και Παπαχρήστου στο Γκαλά της Φιλοθέης

Κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο από τις Στεφανίδου και Παπαχρήστου στο Γκαλά της Φιλοθέης
Ελισσάβετ Πεσιρίδου (100 μ.), Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν), Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ) EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ

Επιδόσεις που μπορούν να φέρουν Ολυμπιακό μετάλλιο στο Ρίο πέτυχαν στο γκαλά στίβου της Φιλοθέης, πρωταθλήτριες μας Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ και Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν, αποδεικνύοντας ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, πρώτη το απόγευμα της Τετάρτης (8/6) στο gala της Φιλοθέης είχε άλμα στο επί κοντώ στα 4.86 μ., επίδοση που είναι η κορυφαία για εφέτος στον κόσμο (στον ανοιχτό στίβο), και πέμπτη καλύτερη όλων των εποχών.

Το πανελλήνιο ρεκόρ είναι βέβαια στα 4,90 από τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά στον κλειστό στίβο στο μίτινγκ της Νέας Υόρκης. Ήταν όμως σε τόσο καλή κατάσταση το απόγευμα στην Φιλοθέη, που δοκίμασε 3 φορές στα 5 μέτρα (η πρώτη Ελληνίδα που το επιχειρεί) χωρίς πάντως να τα καταφέρει (και με κόντρα άνεμο).

2540959


(Πηγή: EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ)

Με το άλμα της η χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια άφησε πίσω της την Γιαρίσλεϊ Σίλβα που είχε σημειώσει 4.84 στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ (η Στεφανίδη ήταν 2η εκεί με 4.77) και «βλέπει» βάθρο στο Ρίο.

stefanidigalafilothei


(Πηγή: Facebook)

Όμως το 17ο γκαλά στίβου της Φιλοθέης επεφύλασσε μια ακόμη παγκόσμια επίδοση, αυτή την φορά από την Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στην πρώτη της προσπάθεια έφτασε στα 14.73, σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ (14,72 το προηγούμενο ενώ το πανελλήνιο ρεκόρ είναι 15.32 της Δεβετζή).

2540958


(Πηγή: EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ)

Αυτή είναι η τρίτη καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο στο αγώνισμα, μετά από το 15.04 της Κατρίν Ιμπάργκουεν (Κολομβία) και το 14.79 της Γιουλιμάρ Ρόχας (Βενεζουέλα), και η καλύτερη στην Ευρώπη.

2540962


(Πηγή: EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ