ΣΠΟΡ

Euro 2016: Η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε τη δημόσια προβολή αγώνων υπό το φόβο της τρομοκρατίας

Euro 2016: Η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε τη δημόσια προβολή αγώνων υπό το φόβο της τρομοκρατίας
Sean Gallup/Getty Images/Ideal Images

Η ανασφάλεια που νιώθουν οι γαλλικές Αρχές μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015 και αυτές που ακολούθησαν στις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου, φαίνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο από την τελευταία προτροπή τους προς την κυβέρνηση, παραμονές της έναρξης του Euro 2016.

Δεδομένου ότι δεν είναι σε θέση να αστυνομεύσουν όλους τους δημόσιους χώρους στους οποίους θα στηθούν γιγαντοοθόνες, είτε πρόκειται για καφετέριες, είτε πρόκειται για μπαρ, η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να απαγορεύσει τη δημόσια προβολή των αγώνων προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή τραγωδία.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Τιερί Μπραγιάρ ξεκαθάρισε ότι η απαγόρευση ισχύει από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «μια αναμετάδοση σε υπαίθριο χώρο, οδηγεί υποχρεωτικά σε συγκέντρωση ανθρώπων γύρω από την οθόνη», υποστήριξε ο Μπραγιάρ, λέγοντας παράλληλα πως δεν είναι δυνατόν να αφεθούν να κάνουν ό,τι θέλουν χιλιάδες άνθρωποι που θα βρίσκονται στην πόλη και που θα συγκεντρώνονται χωρίς οργάνωση. Μπορούμε να δουμε το ματς σ' έναν κλειστό χώρο από τη στιγμή που υπάρχει ασφάλεια, όμως δεν μπορούμε να συγκεντρωνόμαστε έξω».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες μπαρ αντιδρούν σε αυτή την απόφαση καθώς περίμεναν πως και πως το Euro γνωρίζοντας ότι κατά το διάστημα των αγώνων θα έκαναν χρυσές δουλειές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ