ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0: «Όρθιοι» στο Καραϊσκάκη οι «πράσινοι» και πρώτοι στη βαθμολογία

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0: «Όρθιοι» στο Καραϊσκάκη οι «πράσινοι» και πρώτοι στη βαθμολογία
INTIME / ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Παναθηναϊκός έφυγε αήττητος από το Καραϊσκάκη και παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός σκόραρε στο τέλος της αναμέτρησης, σωστά το γκολ δεν μέτρησε μετά τον έλεγχο του VAR, με το ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Super League να μένει ισόπαλο 0-0. Στην κορυφή της βαθμολογίας το «τριφύλλι», στο -5 παρέμειναν οι «ερυθρόλευκοι». Αποβλήθηκε στο τέλος με 2η κίτρινη ο Παπασταθόπουλος.  

Ο Ολυμπιακός είχε τον Πασχαλάκη στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Ροντινέι, αριστερό ο Ρέαμπτσιουκ και στόπερ ήταν οι Παπασταθόπουλος, Μπα. Στα χαφ οι Εμβιλά, Χουάνγκ, δεξιά ο Μπιέλ, αριστερά ο Κανός και ο Φορτούνης πίσω από τον Μπακαμπού.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Μπρινιόλι στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Βαγιαννίδης, αριστερό ο Χουάνκαρ και στόπερ οι Σένκεφελντ, Σάρλια. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Κουρμπέλης, Ρούμπεν, πιο μπροστά ο Μπερνάρ, δεξιά ήταν ο Παλάσιος, αριστερά ο Μαντσίνι και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Όπως αναφέρει το Onsports, ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 4’. Λάθος του Σάρλια, ο Μπιέλ πάσαρε στον Μπακαμπού, ο οποίος έκανε το πλασέ και η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού.

Στο 13’ είχε ευκαιρία ο Παναθηναϊκός. Αλλαγή παιχνιδιού του Μαντσίνι στον Παλάσιος, ο οποίος έκανε το δεξί διαγώνιο σουτ κι αστόχησε.

Στο 24’ ο Πασχαλάκης απέκρουσε εκπληκτικά πλασέ του Μαντσίνι, αλλά ο Αργεντινός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Τεράστια ευκαιρία

Στο 34’ είχε μεγάλη ευκαιρία ο Ολυμπιακός. Φάουλ του Φορτούνη, ο Εμβιλά έκανε κεφαλιά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και στρώθηκε στον Κανός, ο οποίος μόνος του με τον Μπρινιόλι πεσμένο σούταρε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 38’ σουτ του Ροντινέι, η μπάλα κόντραρε στον Σένκεφελντ και στρώθηκε στον Μπιέλ, αλλά το γύρισμά του έφυγε παράλληλα με την εστία. Στο 42’ σουτ του Μπιέλ κατέληκε στον Μπρινιόλι, ενώ ο Ιταλός τερματοφύλακας στο 45’ μπλόκαρε και το αριστερό σουτ του Ροντινέι από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής.

Ευκαιρίες με Κανός

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 50’ δεξί πλασέ του Κανός εκτός περιοχής, έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 52’ ο Ισπανός εξτρέμ είχε νέα καλή στιγμή. Ο Κανός έκλεψε από τον Βαγιαννίδη, αλλά το πλασέ κόντραρε και δεν κατέληξε στα δίχτυα. Στο 68’ μπαλιά του Φορτούνη, αδύναμο πλασέ του Ροντινέι από δεξιά δεν βρήκε στόχο.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και στο 73’ ο Φορτούνης βρήκε τον Μασούρα, ο οποίος πλάσαρε και η μπάλα έφυγε άουτ, αν και μπορεί να τη βρήκε λίγο ο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός στο 74’ δήλωσε ξανά παρών. Φάουλ του Φορτούνη, ο Παπασταθόπουλος έκανε γυριστή, όμως, νικήθηκε από τον Μπρινιόλι.

Μεγάλη ευκαιρία ο Σπόραρ!

Το ντέρμπι είχε ρυθμό και στο 76’ συνδυάστηκαν Μπερνάρ και Σπόραρ, ο Βραζιλιάνος πάσαρε στον Τσέριν, αλλά αυτός σούταρε άστοχα.

Στο 78’ σουτ του Φορτούνη έφυγε ψηλά άουτ και στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 0-1. Ο Σπόραρ ελίχθηκε υπό την πίεση του Μπα και εκτέλεσε με το δεξί με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη, ο οποίος έμεινε άγαλμα.

Ο Ολυμπιακός είχε και τις επόμενες καλές στιγμές στο ματς. Στο 82' ο Ελ Αραμπί έδωσε στον Κανός, ο οποίος πλάσαρε αδύναμα και μπλόκαρε ο Μπρινιόλι.

Στο 86' ο Χουάνγκ έκανε εξαιρετική μπαλιά, ο Ελ Αραμπί βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε πάνω στον Μπρινιόλι.

Ακυρώθηκε γκολ του Βρουσάι

Στο 88' ο Μίτσελ πέρασε στον αγώνα τον Βρουσάι αντί του κουρασμένου Κανός. Σε μονομαχία Βαλμπουενά, Πούχατς, ο Πολωνός πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω, ο Βρουσάι υποδέχθηκε τη μπάλα μπήκε από δεξιά και με δεξί διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μπρινιόλι. Ο Πορτογάλος διαιτητής Ζοάο Πινέιρο, όμως, κλήθηκε να δει τη φάση στο VAR από τον συμπατριώτη του Φάμπιο Μέλο.

Ο Ελ Αραμπί στο ξεκίνημα της φάσης δεν άγγιξε τη μπάλα σε βαθιά μπαλιά, αλλά συμμετείχε αφού έκανε κίνηση προς αυτή και ο Πινέιρο σωστά ακύρωσε το γκολ, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να διαμαρτύτονται έντονα και τον Μαρινάκη να δέχεται κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή.

Κόκκινη κάρτα

Στο 99' ο Παπασταθόπουλος βρήκε τη μπάλα με το χέρι κι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες, αλλά στο 102' είχε την τελευταία φάση στο ματς, όταν το δεξί σουτ του Ροντινέι έφυγε άουτ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ (81’ Ραμόν), Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (68’ Μασούρας), Κανός (88' Βρουσάι), Φορτούνης (81’ Βαλμπουενά), Μπακαμπού (68’ Ελ Αραμπί).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (61’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (73’ Πούχατς), Κουρμπέλης (73’ Τσέριν), Πέρεθ, Μπερνάρ (88' Τσοκάι), Παλάσιος, Μαντσίνι, Ιωαννίδης (60’ Σπόραρ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ