ΣΠΟΡ

EURO 2016: τα τρένα από Αγγλία για Γαλλία απαγορεύουν την πώληση αλκοόλ

EURO 2016: τα τρένα από Αγγλία για Γαλλία απαγορεύουν την πώληση αλκοόλ
Getty Images / Peter Macdiarmid

Εκτός από την απειλή του τρομοκρατικού κτυπήματος, οι διοργανωτές του EURO πονοκεφαλιάζουν και για την πιθανότητα επεισοδίων από μεθυσμένου χούλιγκανς. Το προηγούμενο με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 και τους μεθυσμένους Άγγλους οπαδούς αναγκάζει σε λήψη αυστηρών μέτρων.

Ένα από αυτά είναι η απαγόρευση κατανάλωσης μπύρας και αλκοόλ τις ημέρες των αγώνων στις πόλεις, που φιλοξενούν τους αγώνες, ιδιαίτερα εκείνους της Αγγλίας και της Ουαλίας, που ήδη έχουν ανακοινωθεί.

Στον χορό μπήκαν τώρα και οι εταιρίες τρένων, που θα μεταφέρουν χιλιάδες φιλάθλους από το Νησί στην ηπειρωτική Ευρώπη μέσω του τούνελ της Μάγχης. Έτσι η EUROSTAR ανακοίνωσε ότι αύριο και το Σάββατο, ημέρα του πρώτου αγώνα της Αγγλίας με την Ρωσία, στην Μασσαλία, στα τρένα της δεν θα πωλείται αλκοόλ και θα απαγορεύεται στους φιλάθλους να έχουν μαζί τους μπύρες ή οινοπνευματώδη στις χειραποσκευές.

11073959


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / ANDY RAIN)

Επίσης θα υπάρχουν δρομολόγια τις υπόλοιπες ημέρες, στις οποίες θα επιτρέπεται οι οπαδοί, που θα ταξιδεύουν να έχουν μαζί τους μέχρι 4 κουτάκια μπύρας ή ένα μπουκάλι με οινοπνευματώδη. Και αυτά όμως θα είναι ελάχιστα, 8 στα 39 συνολικά δρομολόγια, την παραμονή των αγώνων.

GettyImages 77410424


(Πηγή: Getty Images / Peter Macdiarmid)

Επίσης η Σκότλαντ Γιαρντ έχει εξειδικευμένο προσωπικό στις αποβάθρες στο Λονδίνο για να ελέγχουν πιθανή απόπειρα χαρακτηρισμένων χούλιγκανς (με απαγόρευση εξόδου από την χώρα) να ταξιδέψουν στην Γαλλία.

Διαβάστε σχετικά

Euro 2016: Οι Γάλλοι δεν δίνουν μπύρα στους Άγγλους οπαδούς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ