ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 2-0: Ξανά «πράσινη» η κορυφή με... αργεντίνικο ταγκό

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 2-0: Ξανά «πράσινη» η κορυφή με... αργεντίνικο ταγκό
Οι δύο Αργεντινοί Ντάνιελ Μαντσίνι (62’) και Σεμπαστιάν Παλάσιος (85’) «καθάρισαν» το τρίποντο για τους «πράσινους» EUROKINISSI / ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Στην κορυφή της Super League (σ.σ. με ένα ματς περισσότερο από την ΑΕΚ) επέστρεψε ο Παναθηναϊκός έπειτα από τη νίκη του επί του Παναιτωλικού με 2-0 για την τη 25η αγωνιστική. Οι δύο Αργεντινοί Μαντσίνι (62’) και Παλάσιος (85’) «καθάρισαν» για τους «πράσινους» που είχαν και τρία δοκάρια (δύο με Χουάνκαρ και ένα με Κουρμπέλη), χάνοντας πολλές όμως και πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Όπως αναφέρει το Onsports, ο Παναθηναϊκός για δεύτερο σερί ματς στη Λεωφόρο έπιασε εξαιρετική απόδοση.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Μπρινιόλι στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Κώτσιρας, αριστερό ο Χουάνκαρ και στόπερ οι Σένκεφελντ, Μάγκνουσον. Στα χαφ οι Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν, αριστερά έπαιξε ο Μαντσίνι, δεξιά ο Παλάσιος και στην κορυφή ο Σπόραρ.

Ο Παναιτωλικός είχε τον Γκρατερόλ στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Aποστολάκης, αριστερό ο Χατζηθεοδωρίδης και στόπερ οι Λάρσον, Μαλής. Στα χαφ ήταν οι Μλάντεν, Μάρτενσον, αριστερά ο Ντουάρτε, δεξιά ο Σενγκέλια και ο Χουάνπι πίσω από τον Καρέλη.

Δυνατά ο Παναθηναϊκός

Το «τριφύλλι» μπήκε δυνατά και πήρε από το ξεκίνημα τα ηνία, αλλά έως το 25’ δεν μπορούσε να βρει μεγάλες φάσεις. Στο 4’ φάουλ του Μάγκνουσον έφυγε άουτ.

Στο 5’ ο Καρέλης βγήκε τετ α τετ με τον Μπρινιόλι κι ευστόχησε με δεξί πλασέ, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, αφού ο έμπειρος φορ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 7’ ο Μαντσίνι με τακουνάκι δεν κατάφερε να απειλήσει, ενώ στο 9’ ο Κώτσιρας «έσκαψε» για τον Μαντσίνι, ο οποίος έστρωσε στον Σπόραρ, αλλά το σουτ του Σλοβένου κόντραρε στον Χατζηθεοδωρίδη.

Μεγάλη ευκαιρία

Στο 27’ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ. Από λάθος γύρισμα του Σενγκέλια, ο Σπόραρ πέρασε τον Γκρατερόλ, αλλά ο Λάρσον στη γραμμή απομάκρυνε σε κόρνερ, με τους «πράσινους» να ζητάνε πέναλτι για χέρι. Πιθανότατα, όπως γλίστρησε ο Λάρσον, κρίθηκε από Παπαδόπουλο και VAR ότι ήταν χέρι στήριξης.

Στο 28’ από την εκτέλεση του κόρνερ η κεφαλιά του Σένκεφελντ πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 35’ από λάθος του Χατζηθεοδωρίδη, ο Κουρμπέλης σούταρε με το αριστερό και η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Τα πρώτα δύο δοκάρια

Στο 39’ ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία. Σέντρα του Κώτσιρα, κεφαλιά του Τσέριν κόπηκε και η μπάλα στρώθηκε στον Κουρμπέλη, ο οποίος έκανε το αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι και κατέληξε στο δεξί δοκάρι.

Στο 40’ σουτ του Μαντσίνι μπλόκαρε ο Γκρατερόλ και στο 42’ το «τριφύλλι» είχε νέο δοκάρι. Ο Χουάνκαρ σούταρε με το δεξί και η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι.

Τρίτωσε το... κακό

Στο 58’είχε τρίτο δοκάρι στο ματς ο Παναθηναϊκός. Ο Χουάνκαρ εξαπέλυσε εκτός περιοχής δυνατό σουτ με το αριστερό κι έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι αυτή τη φορά. Δεύτερη φορά που στάθηκε άτυχος ο Ισπανός μπακ.

Στο 60’ ο Παναιτωλικός είχε την πρώτη του καλή στιγμή, όταν το αριστερό σουτ εντός περιοχής έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Εντυπωσιακοί Κουρμπέλης - Μαντσίνι

Στο 62’ το «τριφύλλι» βρήκε το γκολ που αναζητούσε. Σε γρήγορη μετάβαση ο Παλάσιος σούταρε με το δεξί εκτός περιοχής, ο Γκρατερόλ απέκρουσε προσωρινά και ο Κουρμπέλης στο ριμπάουντ αντί να εκτελέσει έδωσε δίπλα στον Μαντσίνι για να σιγουρέψει το γκολ και ο Αργεντινός πέτυχε το 1-0.

Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του επιθετικά, ενώ ο Γιοβάνοβιτς απέσυρε τον σκόρερ Μαντσίνι κι έβαλε τον Κλεϊνχέισλερ. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, πλησίασε στο 2-0. Στο 76’από πάσα του Παλάσιος, ο Σπόραρ πρόλαβε και τσίμπησε τη μπάλα, αλλά ο Γκράτερολ απέκρουσε. Στο 79’ ο Ιωαννίδης γύρισε από δεξιά και ο Κλεϊνχέισλερ σούταρε με τη μία από το ύψος της περιοχής, αλλά αστόχησε.

«Καθάρισε» ο Παλάσιος

Στο 85’ ο Παναθηναϊκός πέτυχε το 2-0 και κλείδωσε τη νίκη. Ο Τσέριν από δεξιά εκτέλεσε κόρνερ, ο Ιωαννίδης έπιασε καρφωτή κεφαλιά, ο Γκρατερόλ απέκρουσε εντυπωσιακά, αλλά ο Παλάσιος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 91' ο Μπρινιόλι δήλωσε παρών, αφού απέκρουσε το δεξί σουτ του Σενγκέλια.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (87' Πούχατς), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Κουρμπέλης (86’ Τσόκαϊ), Τσέριν, Μαντσίνι (71’ Κλεϊνχέισλερ),Παλάσιος, Σπόραρ (77’ Ιωαννίδης).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Γκρατερόλ, Aποστολάκης, Λάρσον, Μαλής, Χατζηθεοδωρίδης (86' Χουχούμης), Μλάντεν, Μάρτενσον (86' Νοσίρου), Ντουάρτε (72’ Μόρσεϊ), Σενγκέλια, Καρέλης (72’ Πέδρο), Χουάνπι (72’ Μπουζούκης).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ