ΣΠΟΡ

Η ΕΠΟ απέρριψε την πρόταση για την διαιτησία των «12 ομάδων», που πλέον επιμένουν σε αποχώρηση

Η ΕΠΟ απέρριψε την πρόταση για την διαιτησία των «12 ομάδων», που πλέον επιμένουν σε αποχώρηση
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Αρραγές το μέτωπο των μικρομεσαίων ομάδων του πρωταθλήματος με τις 12 ομάδες να προαναγγέλλουν αποχώρηση, εάν η ΕΠΟ δεν αλλάξει άποψη και επιμείνει στην άρνηση της (όπως ήταν η απάντηση της το απόγευμα) να δεχθεί το σχέδιο για την επαγγελματική διαιτησία, που κατέθεσαν. 

Ο κύριος Πανόπουλος, επικεφαλής της πρωτοβουλίας, ήταν κατηγορηματικός στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ότι και οι 12 ομάδες (αφού προστέθηκε και ο Ηρακλής) δεν θα κάνουν πίσω και δεν θα κατεβούν στο νέο πρωτάθλημα, αν δεν δεχθεί η ΕΠΟ την πρότασή τους. Αυτή προέβλεπε ότι η Ομοσπονδία θα διάλεγε τους διαιτητές, αλλά η όλη διαχείριση (μέσω ενός επαγγελματικού πλάνου) θα γινόταν από τις ομάδες. Νωρίτερα η ΕΠΟ είχε πει όχι στο σχέδιο.

Μάλιστα κάλεσε και τους «4 μεγάλους» (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ) να συμπλεύσουν μαζί τους, καθώς είναι χρυσή ευκαιρία για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Κατηγόρησε την ΕΠΟ ότι η άρνηση της ήταν προσχηματική (επικαλέστηκε η Ομοσπονδία ότι το σχέδιο δεν θα το δεχθεί η FIFA), καθώς ήταν μια «συμφωνία κυρίων» (που ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να αλλάξει η Ομοσπονδία) και δεν θα άλλαζε η νομοθεσία της. Εφόσον η ΕΠΟ την παρουσίαζε σαν θέση της, η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν θα είχε αντίρρηση.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι η αντιπρόταση για ξένο αρχιδιαιτητή, που θα έμενε στην Ελλάδα για τα 2 επόμενα χρόνια, ήταν κάτι που δοκιμάστηκε και απέτυχε με την περίπτωση Ντάλας.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του κυρίου Πανόπουλου: «δεν θέλουμε να κάνουμε πόλεμο με κανέναν. Έρωτα θέλουμε».

Κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχε προηγηθεί, διαπιστώθηκαν δισταγμοί από κάποιες ομάδες (και δημιουργήθηκαν μάλιστα και εντάσεις) ο κύριος Πανόπουλος όμως τους έπεισε ότι πρέπει να μείνουν πιστοί στην εξαγγελία που είχαν κάνει: ότι σε περίπτωση δηλαδή που η πρόταση για επαγγελματική διαιτησία (ή αυτή για διαμερισμό των εσόδων) δεν γινόταν αποδεκτή, θα απείχαν από τη διοργάνωση της επόμενης σεζόν.

Αναμένεται πλέον η αντίδραση της ΕΠΟ αλλά και των «μεγάλων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ