ΣΠΟΡ

Συνελήφθη ο «Rain Man», Σον Κεμπ για περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών

Συνελήφθη ο «Rain Man», Σον Κεμπ για περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών
Ο Σον Κεμπ, εμβληματικός σταρ των Σιάτλ Σούπερσονικς, κρατείται από την αστυνομία της Τακόμα AP Photo/Gary Stewart

Ο πρώην έξι φορές all star μπασκετμπολίστας του NBA και ένας από τους εντυπωσιακότερους αθλητές και «dunkers» της δεκαετίας του 90 για το αμερικανικό μπάσκετ, ο Σον Κεμπ, κρατείται σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα καθώς φαίρεται να  εμπλέκεται σε περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών στην Τακόμα, στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά δίκτυα ο Σον Κεμπ φέρεται να είναι ένας εκ των ανδρών που για άγνωστη μέχρι τώρα αιτία ενεπλάκη σε ανταλλαγή πυροβολισμών εχθές στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές δύο οχήματα αντάλλαξαν πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης λίγο μετά τις 6 το απόγευμα χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός και το ένα από τα δύο οχήματα διέφυγε από την περιοχή του περιστατικού. Η αστυνομία και η σήμανση στην περιοχή συνέλεξαν ένα όπλο από το σημείο και σε αυτό φαίνεται πως βρέθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του πρώην σταρ του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, ο οποίος συνελήφθη και ανακρίνεται.

Ακόμη ένα θλιβερό συμβάν για τον Rain Man

Ο Σον Κεμπ έγινε draft από τους Seattle Super Sonics το 1989 στο νούμερο 17 και ήταν ένας από τους ελάχιστους εκείνη την εποχή παίχτες που έκαναν το πέρασμα στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου από το Λύκειο.

Ο Σον Κεμπ υπήρξε ένας από τους εντυπωσιακότερους dunkers της δεκαετίας του 1990 στον μαγικό κόσμο του NBA και το «παρατσούκλι» Rain man τον συνόδευε καθ’ όλη την πορεία του στον κόσμο του αμερικανικού μπάσκετ. Μαζί με το Γκάρι Πέιτον συνέθεσαν ένα από τα κορυφαία δίδυμα στην ιστορία των Super Sonics και οι δυο τους κατάφεραν να φέρουν την ομάδα στους τελικούς του Πρωταθλήματος απέναντι στους τεράστιους Chicago Bulls του Μάικλ Τζόρνταν το 1996. Οι Sonics μπορεί να «υποκλίθηκαν» με 4-2 νίκες στους τελικούς αλλά εκείνοι οι Bulls είχαν ρεκόρ 72-10 σε εκείνη την σεζόν που έμελλε να είναι μία από τις τελευταίες ιστορικές τους.

Ο Κεμπ αγωνίστηκε στο Seattle για 8 χρόνια πριν παίξει για 6 μόλις σεζόν ακόμη στο NBA σε Κλιβελαντ, Πόρτλαντ και Ορλάντο.

Ο Κεμπ αποχώρησε από την ενεργό δράση το 2003 και έκτοτε έχει αντιμετωπίσει ξανά προβλήματα με το νόμο ενώ είχε αποκαλύψει πως είχε σοβαρό πρόβλημα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ στο παρελθόν. Την πρώτη του σεζόν στο Κλίβελαντ έπαιξε ελάχιστα καθώς βρέθηκε σε κλινική αποτοξίνωσης για να ξεπεράσει τους «δαίμονές» του. Ο Κεμπ μετά το τέλος της καριέρας του και συγκεκριμένα την διετία 2005 – 2006 έχει συλληφθεί αρκετές φορές για κατοχή μαριχουάνας.

Ο Σον Κεμπ για τους αναλυτές του μπάσκετ υπήρξε ένα «φαινόμενο» για την περίοδο που αγωνίστηκε καθώς χωρίς μεγάλο πάθος για τις προπονήσεις κατάφερε να κυριαρχήσει και στις δύο άκρες του παρκέ σε μία εποχή που ο Μπάικλ Τζόρνταν και οι Chicago Bulls δεν είχαν αντίπαλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ