ΣΠΟΡ

Ο… Καταριανός της Παρί αγοράζει άλλη ομάδα!

Ο… Καταριανός της Παρί αγοράζει άλλη ομάδα!

Ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί είναι ο ισχυρός άνδρας της Παρί Σεν-Ζερμέν και έχει ανοίξει κόντρα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Φλορεντίνο Πέρεθ, για… τα μάτια του Κιλιάν Εμπαπέ.

Πρώτα από όλα, μάθε εδώ ποιες είναι οι καλυτερες στοιχηματικες εταιριες στην Ελλάδα!

Το αποκορύφωμα λοιπόν, της διαμάχης τους, ήταν το περσινό καλοκαίρι, όταν ο Γάλλος σούπερ σταρ ήταν έτοιμος να υπογράψει στους “Μερένγκες” ως ελεύθερος και ο επιχειρηματίας από το Κατάρ που διοικεί τους Παριζιάνους, έκανε τα πάντα για να τον κρατήσει τη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Εμπαπέ τελικά πείστηκε να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Παρί για τρία χρόνια, όμως υπάρχει ειδικός όρος που του επιτρέπει να το λύσει μονομερώς το καλοκαίρι του 2024 και να παίξει σε όποια άλλη ομάδα επιθυμεί.

Πέρεθ και Αλ-Κελαϊφί είναι στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αναφορικά με τη δημιουργία της Superliga που έχει σχεδιάσει ο Ισπανός παράγοντας και έχει απέναντί του το Καταριανό μεγαλομέτοχο της Παρί, μαζί με αρκετούς άλλους προέδρους ομάδων.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι ο Αλ-Κελαϊφί επιθυμεί να παρεισφρήσει και στο ισπανικό ποδόσφαιρο, ώστε να “χτυπήσει” τον ισχυρό άνδρα των “Μπλάνκος”.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ιβηρική, ο όμιλος Qatar Sports Investments έχει κάνει πρόταση εξαγοράς της Μάλαγα. Ο σύλλογος της Ανδαλουσίας αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στη Σεγούντα Ντιβισιόν, αλλά έχει βαριά φανέλα και ανέκαθεν ο στόχος είναι η επιστροφή στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας.

Για την ώρα βέβαια, δεν υπάρχει τίποτα οριστικό για την αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση των “Μποκερόνες” και πολλά θα κριθούν το προσεχές διάστημα.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν επίσης, ότι ο εν ενεργεία μεγαλομέτοχος της Μάλαγα, ο Αλ Τανί, επίσης από το Κατάρ, πρέπει να καταβάλει το ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ για να ανακτήσει το 51% των δικαιωμάτων της ομάδας, ώστε να έχει δικαίωμα στη συνέχεια να το πουλήσει.

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον πάντως, μια… εγχώρια κόντρα μεταξύ των Αλ-Κελαϊφί και Φλορεντίνο Πέρεθ, αν φυσικά η Μάλαγα κατάφερνε να βρεθεί στη Λα Λίγκα ως αντίπαλος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μάχεται για την παραμονή στη Σεγούντα

Η Μάλαγα βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου και δείχνει να έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος, όταν ανταγωνιζόταν στα ίσια τους μεγάλους και έδινε το “παρών” στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τα τελευταία χρόνια, οι πορείες που πραγματοποιεί δεν είναι καλές, αλλάζει προπονητές και μάχεται για να παραμείνει στη Σεγούντα. Ξεκίνησε φέτος με πολλές φιλοδοξίες, το ρόστερ που δημιούργησε είναι υψηλού επιπέδου, κάτι που είναι κοινώς αποδεκτό.

Στην κορυφή της επίθεσης υπάρχει ο Ρουμπέν Κάστρο, ο οποίος αν και 41 ετών πια, έχει σκοράρει 7 τέρματα και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Τον Ιανουάριο ήρθε επίσης, ο Λάγο Τζούνιορ από τη Μαγιόρκα, για να βρει τον πρώην συμπαίκτη του στους Νησιώτες, Μανόλο Ρέινα.

Πολλοί παίκτες της έχουν αγωνιστεί επίσης στην Πριμέρα Ντιβισιόν κατά το παρελθόν ή προέρχονται από σπουδαίους συλλόγους της Ισπανίας.

Τέλος, οι “Μποκερόνες” είναι μια ομάδα με αρκετό κόσμο πίσω της που εξακολουθεί να τη στηρίζει. Καταλαβαίνει κανείς, ότι μια ενδεχόμενη απόκτηση των μετοχών της από τον Αλ-Κελαϊφί θα της δώσει τεράστια οικονομική ώθηση για να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών και στα μεγάλα σαλόνια του ισπανικού ποδοσφαίρου.