ΣΠΟΡ

EURO 2016: ο Αγγλικός Τύπος μιλά για 2 οπαδούς σε κρίσιμη κατάσταση από τα επεισόδια στην Μασσαλία

EURO 2016: ο Αγγλικός Τύπος μιλά για 2 οπαδούς σε κρίσιμη κατάσταση από τα επεισόδια στην Μασσαλία
Reuters / Jean Paul Pelissier

Η Mirror μεταδίδει ότι και δεύτερος Άγγλος φίλαθλος είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά τα σοβαρά επεισόδια στην Μασσαλία τις ώρες πριν την αναμέτρηση της Αγγλίας με την Ρωσία για το EURO 2016.

Από νωρίς είχε γίνει γνωστό ότι υπήρχε Άγγλος οπαδός, που υπέστη καρδιακή προσβολή μετά από τον ξυλοδαρμό του από Ρώσους χούλιγκανς και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

(Θυμηθείτε εδώ το ρεπορτάζ)

Στο ημίχρονο του παιχνιδιού της Αγγλίας με την Ρωσία η Mirror έκανε λόγο και για 2ο σοβαρά τραυματισμένο οπαδό, που επίσης δίνει μάχη για την ζωή του. Η επίσημη αναφορά της Γαλλικής Αστυνομίας μιλά για 31 συνολικά τραυματίες.

englandfans2


(Πηγή: Twitter)

Σύμφωνα επίσης με τα ρεπορτάζ του Αγγλικού Τύπου υπήρξε οργανωμένη ομάδα κουκουλοφόρων Ρώσων χούλιγκανς, που επιτέθηκαν με αγριότητα στους μεθυσμένους Άγγλους στις παμπ του λιμανιού, ξεκινώντας τα μεγάλης έκτασης επεισόδια, για τα οποία η Γαλλική Αστυνομία επιστράτευσε όχημα με κανόνι νερού και ελικόπτερο, ενώ έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

2016 06 10T165853Z 1247980422 LR1EC6A1B5VZI RTRMADP 3 SOCCER EURO SECURITY ENG


(Πηγή: Reuters / Jean Paul Pelissier)

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αναφορά ότι πολλοί Άγγλοι φίλαθλοι φώναζαν συνθήματα και υπέρ του Brexit κατά την διάρκεια των επεισοδίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ