ΣΠΟΡ

EURO 2016: η Νίκαια πήρε την σκυτάλη των επεισοδίων πριν το ματς Β.Ιρλανδία-Πολωνία

EURO 2016: η Νίκαια πήρε την σκυτάλη των επεισοδίων πριν το ματς Β.Ιρλανδία-Πολωνία

Η κατάσταση μοιάζει να βγαίνει εκτός ελέγχου καθώς μετά τα επεισόδια Άγγλων και Ρώσων στην Μασσαλία, την σκυτάλη πήρε το βράδυ του Σαββάτου η πόλη της Νίκαιας, όπου βρίσκονται Πολωνοί και Β.Ιρλανδοί.

Στη Νίκαια φιλοξενείται ανοίγει την Δευτέρα στις 19.00 το πρόγραμμα του Γ ομίλου με την αναμέτρηση της Πολωνίας και της Β. Ιρλανδίας, όμως φαίνεται ότι κάποιοι ζήλεψαν τα κατορθώματα των Άγγλων και των Ρώσων χούλιγκανς στην Μασσαλία.

Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα ξέσπασαν επεισόδια με οπαδούς των δύο χωρών σε παμπ της πόλης, που προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση της Γαλλικής Αστυνομίας, προκειμένου να μην πάρουν έκταση. Είναι όμως ανησυχητικό φαινόμενο, καθώς οι Αρχές μοιάζουν να αιφνιδιάζονται από το κύμα βίας μεθυσμένων οπαδών και ομάδων χούλιγκανς.

Την σοβαρότητα επιτείνουν και οι πρώτες αναφορές των εφημερίδων, ότι πάλι ντόπιοι ήταν αυτοί που τελικά προκάλεσαν τα επεισόδια. Όπως έγραψε η Mirror, μια ομάδα των Nice Ultras προκάλεσαν τους συγκεντρωμένους οπαδούς, Πολωνούς και Β.Ιρλανδούς, που μέχρι εκείνη την ώρα διασκέδαζαν μαζί, βγάζοντας και φωτογραφίες!

niceattacks


(Πηγή: Twitter)

Και στην Μασσαλία υπάρχουν καταγγελίες ότι εκτός από τις μάχες σώμα με σώμα Ρώσων και Άγγλων, υπήρξε επίσης δράση ντόπιων ομάδων χούλιγκανς, κάτι που θα πρέπει σίγουρα να εξετάσουν οι Γαλλικές Αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ