ΣΠΟΡ

ΕΠΟ και Super League «αλλάζουν» τη διαιτησία για τη συνέχεια των play off

ΕΠΟ και Super League «αλλάζουν» τη διαιτησία για τη συνέχεια των play off
Ο πρόεδρος της Super League είχε 45λεπτη συνάντηση με τον ομόλογό του στην ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, με θέμα τη διαιτησία και οι δυο τους πήραν τη σημαντική απόφαση EUROKINISSI / LATO KLODIAN

ΕΠΟ και Super League αποφάσισαν να συνεργαστούν για την εύρεση elite διαιτητών από τα έξι μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης προκειμένου να ορίζονται για τα επόμενα ματς των play off του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η συγκεκριμένη απόφαση ήρθε λίγο μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του προέδρου της Super League και ΠΑΕ Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, στα γραφεία της ΕΠΟ το πρωί της Δευτέρας (20/3).

Ο πρόεδρος της Super League είχε 45λεπτη συνάντηση με τον ομόλογό του στην ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, με θέμα τη διαιτησία και οι δυο τους πήραν τη σημαντική απόφαση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Onsports, Super League και ΕΠΟ θα συνεργαστούν για να φέρνουν elite διαιτητές για τα ντέρμπι και ρέφερι πρώτης κατηγορίας από τα έξι μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Μάλιστα, ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη συμφωνία.

Ωστόσο, η έκδοση δύο διαφορετικών ανακοινώσεων για το ίδιο θέμα, με τις διευκρινίσεις για τις επιλογές των προσώπων και τους ορισμούς από την πλευρά της Ομοσπονδίας, δείχνουν ότι παραμένουν και οι «αποστάσεις» μεταξύ των δύο φορέων.

ΕΠΟ: «Η επιλογή και ο ορισμός θα γίνεται από την ΚΕΔ»

Το απόγευμα της Δευτέρας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, εξέδωσε ανακοίνωση μετά τη συνάντηση του Τάκη Μπαλτάκου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ξεκαθαρίζοντας πως η επιλογή και ορισμός των διαιτητών θα γίνεται πάντα από την ΚΕΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας: «Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι διεξήχθη συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου με τον πρόεδρο της Super League και αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, σχετικά με την έλευση ξένων διαιτητών στους χθεσινούς αγώνες και ενόψει των υπολοίπων εννέα αγωνιστικών των play off.

Ο κ. Μαρινάκης πρότεινε να συνδράμει η SL1, με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ, ούτως ώστε να επιτευχθεί η έλευση elite διαιτητών ή διαιτητών Α’ κατηγορίας από τα έξι προηγμένα πρωταθλήματα. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανταπάντησε ότι η παραπάνω πρόταση τελεί υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι η επιλογή και ο ορισμός των διαιτητών θα γίνεται πάντα από την ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Για το θέμα αυτό, αυτονόητα επίσης, λόγω της συλλογικότητας ως προς τη λήψη αποφάσεων της ΕΠΟ θα συγκληθεί και θα συζητήσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για να ληφθεί σχετική απόφαση, θετική ή αρνητική. Το ίδιο θέμα θα συζητηθεί τη Δευτέρα 27/3 στην συνάντηση του κ. Μπένετ με τους προέδρους των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο».

Η ανακοίνωση της Super League

Λίγο νωρίτερα, η διοργανώτρια εξέδωσε τη δική της ανακοίνωση με «καρφιά» προς την ΕΠΟ, αλλά και τον πρόεδρο της ΚΕΔ κ. Μπένετ: «Ο πρόεδρος της Super League κ. Ευάγγελος Μαρινάκης είχε συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΟ με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο, στον οποίο εξέφρασε την έντονη δυσφορία των ομάδων της Super League για τη διαιτησία της 1ης αγωνιστικής των Stoiximan Super League Playoffs, αλλά και το γεγονός ότι η ΚΕΔ/ΕΠΟ δεν μπορεί να προσκαλέσει και να ορίσει UEFA Elite διαιτητές. Τονίστηκε ότι ο τρόπος λειτουργίας του κ. Μπένετ δεν είναι πλέον ανεκτός.

Ο κ. Μαρινάκης πρότεινε και η ΕΠΟ έκανε δεκτό το να αναλάβει, σε συνεργασία με την ΕΠΟ, να φέρει η Super League ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι και διαιτητές 1ης κατηγορίας απο τα 6 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Αρχίζουν άμεσα οι διαδικασίες για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη συμφωνία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ