ΣΠΟΡ

Γκολ για το βιβλίο Γκίνες από τερματοφύλακα - Σκόραρε από 101 μέτρα απόσταση

Γκολ για το βιβλίο Γκίνες από τερματοφύλακα - Σκόραρε από 101 μέτρα απόσταση
Ο Αργεντινός τερματοφύλακας, Λεάντρο Ρεκένα δέχεται τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του Screen Grab / YouTube

Ίσως το «γκολ της χρονιάς» πέτυχε ένας τερματοφύλακας σε αγώνα ποδοσφαίρου στη Χιλή, που αν μάλιστα επικυρωθεί από το βιβλίο Γκίνες θα είναι το μεγαλύτερο σε απόσταση γκολ που έχει μπει ποτέ στην Ιστορία του ποδοσφαίρου!

Σκόρερ ήταν ο Αργεντινός τερματοφύλακας της Κομπρεσάλ, Λεάντρο Ρεκένα, ο οποίος, ενώ το σκορ ήταν 2-0, στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης με την Κόλο Κόλο, εκτέλεσε ελεύθερο από την μικρή περιοχή του και η μπάλα, κατέληξε στα δίχτυα, καθώς ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν εκτός θέσης, έξω από την δική του περιοχή, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει από πάνω του και να καταλήξει «βασανιστικά» για την ομάδα του στην εστία.

Σύμφωνα με το TNT Sports Chile, το γκολ μπήκε από απόσταση 101 μέτρων, το οποίο, αν επικυρωθεί από τα ρεκόρ Γκίνες, θα σπάσει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο σε απόσταση γκολ στην Ιστορία του ποδοσφαίρου.

Το σημερινό ρεκόρ είναι 96 μέτρα, το οποίο έχει σημειωθεί από τον Τομ Κινγκ το 2021 κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μεταξύ της Νιούπορτ Κάουντι και της Τσέλτεναμ Τάουν για την 4η κατηγορία της Αγγλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ