ΣΠΟΡ

Formula 1: πήρε φόρα ο Χάμιλτον κερδίζοντας και στο G.Prix του Καναδά

Formula 1: πήρε φόρα ο Χάμιλτον κερδίζοντας και στο G.Prix του Καναδά
Reuters / Chris Wattie TPX IMAGES OF THE DAY

Μετά το Μόντε Κάρλο ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε και το grand prix του Καναδά, μειώνοντας ακόμη περισσότερο την διαφορά του από τον Νίκο Ρόσμπεργκ, που έμεινε 5ος. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής αφιέρωσε τη νική του στην μνήμη του Μοχάμεντ Άλι, λέγοντας από την ενδοσυνεννόηση αμέσως μετά τον τερματισμό του: «Πέτα σαν πεταλούδα, τσίμπα σαν μέλισσα. Αυτό ήταν για τον Μοχάμεντ Άλι».

Την 45η νίκη στην καριέρα του και πέμπτη στο συγκεκριμένο Grand Prix πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον στον Καναδά. Παρά την pole position, έχασε στην εκκίνηση την πρωτοπορία από τον Σεμπάστιαν Φέτελ, κατάφερε όμως χάρη στη σωστή στρατηγική της Mercedes να πάρει τη νίκη, αφήνοντας δεύτερο τον Γερμανό πιλότο της Ferrari και τρίτο τον Βαλτέρι Μπότας με Williams.

2016 06 12T185227Z 1093245935 S1AETJNKKHAA RTRMADP 3 MOTOR F1 CANADA


(Ο Λιούις Χάμιλτον - Πηγή: Reuters / Chris Wattie)

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ είδε τη διαφορά του στο πρωτάθλημα να συρρικνώνεται στους εννιά βαθμούς, καθώς στην εκκίνηση είχε μια επαφή τροχό με τροχό με τον Χάμιλτον, βγήκε εκτός πίστας και όταν επέστρεψε ήταν πλέον ένατος. Στη συνέχεια παρά τις προσπάθειές του δεν κατάφερε να τερματίσει παραπάνω από την πέμπτη θέση.

gpcanada

Σαν να μην του έφταναν όλα τα άλλα προβλήματα, ο Γερμανός αναγκάστηκε να μπει στα πιτ στον 53ο γύρο λόγω ενός κλαταρίσματος στο πίσω δεξιό ελαστικό, με αποτέλεσμα να βρεθεί από την τέταρτη θέση πίσω στην έβδομη. Στον τελευταίο γύρο, μόλις προσπέρασε τον Μαξ Φερστάπεν στην 4η θέση, γλίστρησε και βγήκε εκτός πίστας, αλλά για καλή του τύχη δεν έπεσε σε μπαριέρες, για να δεί 5ος την καρό σημαία.

2016 06 12T190402Z 1937126367 S1AETJNLLAAB RTRMADP 3 MOTOR F1 CANADA


(Η έξοδος του Ρόσμπεργκ - Πηγή: Reuters / Chris Wattie)

Βαθμολογία πιλότων

1. Ρόσμπεργκ 116
2. Χάμιλτον 107
3. Φέτελ 78

Επόμενος αγώνας στις 19 Ιουνίου στο γκραν πρι της Ευρώπης στο Μπακού.

E.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ