ΣΠΟΡ

ΑΕΚ - Άρης: «Ο Μπένετ άλλαξε διαιτητές λόγω πιέσεων» - Δήλωση Πολωνού αρχιδιαιτητή

ΑΕΚ - Άρης: «Ο Μπένετ άλλαξε διαιτητές λόγω πιέσεων» - Δήλωση Πολωνού αρχιδιαιτητή
Το ΑΕΚ - Αρης τελικά έγινε με Έλληνες διαιτητές EUROKINISSI / LATO KLODIAN

Το παρασκήνιο στην υπόθεση των Πολωνών διαιτητών που είχαν οριστεί στο ΑΕΚ - Άρης, συνεχίζεται. Αναφορικά με το περιστατικό στο «Ελ. Βενιζέλος» που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη, θέση πήρε ο πρόεδρος της Πολωνικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Ο Τόμας Μικούλσκι με επίσημη δήλωσή του στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας της χώρας, ξεκαθάρισε πως ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ τον διαβεβαίωσε προσωπικά πως ο μόνος λόγος αλλαγής των διαιτητών, ήταν η πίεση από τα Ελληνικά ΜΜΕ!

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν προκύπτει από πουθενά πως οι συμπατριώτες του ήταν θύτες επίθεσης σε Έλληνα ή Έλληνες οπαδούς, αλλά κυρίως διευκρινίζει πως δεν υπάρχει ζήτημα με το αλκοόλ.

Ο Τόμας Μικούλσκι είπε μεταξύ άλλων:

«Ποτέ δε λάβαμε επίσημο παράπονο, βασιζόμαστε μόνο στα Media κι αυτό είναι λίγο για να υπάρξουν συμπεράσματα. Οι διαιτητές κατηγορηματικά διαψεύδουν αυτά που αναφέρονται στα Ελληνικά ΜΜΕ και ισχυρίζονται πως είναι θύματα ενός συμβάντος στο αεροπλάνο, όχι οι θύτες. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που συγκεντρώθηκε μέχρι τώρα, δεν έχουμε την παραμικρή αιτία για να μην πιστέψουμε την εκδοχή των διαιτητών.

Προφορικά η ενημέρωση που έχουμε, δε δίνει κανένα στοιχείο πως οι διαιτητές ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο επικεφαλής της Ελληνικής διαιτησίας (Μπένετ) μας παρείχε προφορική ενημέρωση, πως πήρε την απόφαση να αλλάξει τους Πολωνούς διαιτητές λόγω της έντονης πίεσης απ’ τα Media, θέλοντας να αποφύγει το ενδεχόμενο η πίεση αυτή να επηρεάσει τη δουλειά τους.

Ζητάμε απ' τα ΜΜΕ να μην γίνονται κριτές, μέχρι να ερευνηθεί η υπόθεση, ειδικά απ’ τη στιγμή που δεν έχουν υπάρξει παρόμοιοι ισχυρισμοί εναντίον κανενός Πολωνού διαιτητή.

Τόμας Μικούλσκι, πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Πολωνικής Ομοσπονδίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ