ΣΠΟΡ

ΠΑΟΚ - Βόλος 4-2: Επιστροφή στις νίκες για τον «Δικέφαλο»

ΠΑΟΚ - Βόλος 4-2: Επιστροφή στις νίκες για τον «Δικέφαλο»
EUROKINISSI / ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Το ξέσπασμα του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος ήταν αρκετό για να του χαρίσει τη νίκη στα Play Off της Super League. Ο Δικέφαλος πέτυχε τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος με τους Νάρεϊ (δύο), Ίνγκασον, Ντάντας, ενώ ο Βόλος πέτυχε δύο γκολ στο δεύτερο μέρος και διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Ο Βόλος υπήρξε το... θύμα στο «ξέσπασμα» του ΠΑΟΚ που έψαχνε νίκη ανασύνταξης μετά τα χαμένα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, αλλά είχε και παράπλευρες απώλειες με τους τραυματισμούς των Καντουρί - Αουγκούστο. Ο «δικέφαλος του βορρά» μετά τις δύο διαδοχικές ήττες έβγαλε αντίδραση και ξέσπασε στην ομάδα της Μαγνησίας.

Με το «καλησπέρα» της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ πίεσε ψηλά, πήρε στατικές φάσεις και παρά τις προειδοποιήσεις, ο Βόλος δεν έλαβε το μήνυμα. Στο 6', ο Zίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ από τ' αριστερά και ο Ίνγκασον, έχοντας κάνει ήδη αίσθηση νωρίτερα, έπιασε κεφαλιά, προ του Σιέλη, «καρφώνοντας» τη μπάλα στα δίχτυα του Κλέιμαν για το 1-0.

Πριν συμπληρωθεί το 15λεπτο, ο ΠΑΟΚ των αλλαγών δεδομένης της επανεμφάνισης των Βιεϊρίνια, Καντουρί και Κάργα στο αρχικό πλάνο, προχώρησε σε αναπροσαρμογή σχεδίου. Ο Μαροκινός πέρασε εκτός με ενοχλήσεις και ο ορεξάτος Τάισον, αποτελώντας την πρώτη αναγκαστική αλλαγή του Ραζβάν Λουτσέσκου, ανέλαβε δράση, καταγράφοντας ημίχρονο με τρεις key passes.

Το μεσοδιάστημα του Α' μέρους όμως είχε την υπογραφή ενός άλλου ασπρόμαυρου και συγκεκριμένα του Νάρεϊ. Στο 16΄ο Κάργας έβγαλε υπέροχη μακρινή μπαλιά, στην πλάτη της άμυνας του Βόλου, και ο Γερμανός εξτρέμ με υποδειγματικό κοντρόλ, πλάσαρε με το αριστερό και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του πορτιέρε για το 2-0.

Έντεκα λεπτά αργότερα, ο... μόνιμα στην επίθεση ΠΑΟΚ, βρήκε ξανά τον τρόπο να «τρυπήσει» την ομάδα της Μαγνησίας με τη συνεργασία Ολιβέιρα - Τάισον, με τον Βραζιλιάνο εξτρέμ να τροφοδοτεί τον Νάρεϊ που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 3-0 για τους Θεσσαλονικείς, σε ένα εύκολο βράδυ για τον Δικέφαλο.

Ο κυρίαρχος και παραγωγικός ΠΑΟΚ -όμως- έπρεπε να συμβιβαστεί με μία ακόμη απώλεια καθώς στο 35' ο Αουγκούστο πέρασε εκτός με πρόβλημα στο γόνατο, προκαλώντας ανησυχία στις τάξεις του Δικεφάλου δεδομένου πως αποτελεί σταθερά της φετινής σεζόν για τους ασπρόμαυρους. Πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, ο Τάισον με υπέροχη κάθετη, βρήκε τον Ντάντας μέσα στην περιοχή και ο Πορτογάλος με άψογο τελείωμα έστειλε τον ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια με τον δείκτη του σκορ στο 4-0!

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκε με το πόδι στο... γκάζι και στο β΄μέρος, έβγαλε φάσεις στην περιοχή του Κλέιμαν με εκφραστή κυρίως τον Ολιβέιρα στο 47' και στο 51΄αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Απεναντίας, ο Βόλος, δεδομένου πως δεν είχε να χάσει κάτι, κινήθηκε πιο απελευθερωμένα και στο 58΄μείωσε σε 4-1 με σκαστή κεφαλιά του Τσοκάνη μετά από σέντρα του Άλχο από τ΄αριστερά.

Το γκολ του Τσοκάνη αποδείχθηκε απλώς παρένθεση στο παιχνίδι του Βόλου καθώς στο μεσοδιάστημα ο ΠΑΟΚ ανασυντάχθηκε και στρατοπέδευσε εκ νέου στην περιοχή του Βόλου. Σε μία από τις φάσεις απειλής του Δικεφάλου, οι ασπρόμαυροι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Εσκοβάλ, μετά από κεφαλιά του Ίνγκασον στη σέντρα του Ζίβκοβιτς, ωστόσο, διαιτητής και VAR συμφώνησαν ότι η μπάλα βρήκε στο στήθος.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (78' Λύρατζης), Ίνγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο (35' λ. τρ. Σβαμπ), Ντάντας, Νάρεϊ (78' Μπίσεσβαρ), Καντουρί (18' λ. τρ. Τάισον), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (78' Τόμας).

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα, Τσοκάνης (64' Οζέγκοβιτς), Κάτσε (46' Μεταξάς), Μπαριέντος (82' Καρτάλης), Γκάγκι (73' Σι), Ντέλετιτς, Πιρές (73' Τσιρίνος).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ