ΣΠΟΡ

EURO 2016: Μεθυσμένοι Άγγλοι πετούσαν κέρματα σε μικρούς ζητιάνους και πάτησαν την Ρωσική σημαία

EURO 2016: Μεθυσμένοι Άγγλοι πετούσαν κέρματα σε μικρούς ζητιάνους και πάτησαν την Ρωσική σημαία
Reuters / Benoit Tessier

Την ώρα που όλος ο κόσμος καταδικάζει τις επιδρομές των Ρώσων χούλιγκανς στο EURO, εικόνες απόλυτης ντροπής έρχονται από το Λιλ και τους μεθυσμένους Άγγλους φιλάθλους: όχι μόνο πατάνε μια Ρωσική σημαία πυροδοτώντας την αντιπαράθεση, αλλά φαίνεται να διασκεδάζουν πετώντας κέρματα σε μικρά ζητιανάκια, που παλεύουν υπό τις επευφημίες των μεθυσμένων οπαδών.

Η ένταση ανάμεσα σε Ρώσους και Άγγλους οπαδούς δεν θα καταλαγιάσει και μετά τα απογευματινά επεισόδια στο Λιλ σε παμπ της πόλης τα πνεύματα παραμένουν τεταμένα. Μεθυσμένοι Άγγλοι που βρίσκονταν στην πόλη για να προλάβουν να καταναλώσουν μπύρες, πριν την απαγόρευση πώλησης, που επέβαλε η Γαλλική Κυβέρνηση, πατούσαν μια Ρωσική σημαία τραγουδώντας συνθήματα και F...Off Russia.

2016 06 14T195228Z 1762101755 LR1EC6E1J75KQ RTRMADP 3 SOCCER EURO FANS SECURITY


(Πηγή: Reuters / Benoit Tessier)

Κάτι που σύμφωνα με μάρτυρες συνέβη και την ώρα των επεισοδίων, όταν εμφανίστηκαν στην παμπ οργανωμένοι χούλιγκανς με κουκούλες και μπλουζάκια του "κλαμπ".

Το χειρότερο όμως ήταν το 2ο βίντεο, στο οποίο θεώρησαν διασκεδαστικό να χωριστούν σε δύο ομάδες και να έχουν στην μέση 4-5 παιδάκια Ρομά που ζητιάνευαν. Τους πετούσαν κέρματα και τα έβαζαν να τα κυνηγούν να τα μαζέψουν από το παλκόστρωτο και να παλεύουν για την άρρωστη έννοια διασκέδασης τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ