ΣΠΟΡ

Ξεσπά ο Αντετοκούνμπο: Ο Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και πήρε 6 πρωταθλήματα, τα άλλα 9 απέτυχε;

Ξεσπά ο Αντετοκούνμπο: Ο Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και πήρε 6 πρωταθλήματα, τα άλλα 9 απέτυχε;
Ο Greek Freak, Γιάννης Αντετοκούνμπο AP Photo

Μετά την απογοήτευσή του από την ήττα στο Game 5 και τον αποκλεισμό από τα play-offs, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απάντησε με καυστικό τρόπο σε ερώτηση δημοσιογράφου που του μίλησε για αποτυχία.

Ο Greek Freak αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Μάικλ Τζόρνταν και τις σεζόν που δεν πήρε πρωτάθλημα, ενώ μίλησε και για τις προσαρμογές που δεν έκαναν οι Μπακς πάνω στον Μπάτλερ.

Παράλληλα, ο 28χρονος Έλληνας διεθνής φάνηκε να «αδειάζει» τον προπονητή του, Μάικ Μπουντενχόλζερ, για την αντιμετώπιση του Τζίμι Μπάτλερ.

Οι απαντήσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, Έρικ Νεμ, που εν τέλη κατάφερε να τον «εξοργίσει»:

Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα μετά τον αποκλεισμό;

«Όλοι είναι σε σοκ. Μας αρέσει να κερδίζουμε και δεν το κάναμε. Έχουμε παίκτες-νικητές, υψηλού επιπέδου, που έχουν πετύχει πολλά. Για μένα είναι η χειρότερη post season. Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς, αλλά νομίζω πως το Μαϊάμι έπαιζε για να μας κερδίσει και εμείς παίζαμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν το καταλαβαίνω. Προτρέχαμε! Όμως είναι μπάσκετ. Τους αξίζουν συγχαρητήρια, μας νίκησαν, πριν δύο χρόνια τούς αποκλείσαμε με σκούπα. Θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ως κίνητρο για να επιστρέψουμε καλύτεροι του χρόνου. Έχουμε ένα πολύ καλό γκρουπ παικτών και ανθρώπων. Όλοι δούλεψαν πολύ σκληρά και ήταν απόλαυση να έρχεσαι στις προπονήσεις. Δεν τα καταφέραμε, αλλά είναι οι συμπαίκτες μου, τους υποστηρίζω σε όλα και ελπίζω κι εκείνοι εμένα».

Πιστεύεις ότι η σεζόν είναι αποτυχημένη;

«Με ρώτησες το ίδιο και πέρσι. Εσύ στη δουλειά σου παίρνεις προαγωγή κάθε χρόνο; Όχι! Άρα κάθε χρόνο η δουλειά σου είναι αποτυχημένη; Κάθε χρονιά δουλεύεις για να πάρεις προαγωγή, για να φροντίσεις την οικογένειά σου κλπ. Δεν θέλω να το κάνω προσωπικό. Πάντα υπάρχουν βήματα για την επιτυχία. Ο Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και πήρε 6 πρωταθλήματα. Τα άλλα 9 ήταν αποτυχία; Αυτό μου λέτε! Είναι λάθος η ερώτηση! Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό! Υπάρχουν καλές και κακές μέρες, κάποιες μέρες είναι η σειρά σου, κάποιες όχι. Κάποιες φορές θα κερδίσει κάποιος άλλος. Θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε τη νέα σεζόν, να παίξουμε καλύτερα και να μην έχουμε δέκα μέρες κακού μπάσκετ. Δηλαδή από το 1971 μέχρι το 2021 που πήραμε το πρωτάθλημα είχαμε 50 χρόνια αποτυχίας; Όχι, δεν ήταν αποτυχία. Κερδίσαμε ένα πρωτάθλημα, θέλουμε να κερδίσουμε και άλλο».

Ποια πιστεύεις ότι είναι η αστοχία σου;

«Η μπάλα δεν έμπαινε, τόσο απλό είναι. Δεν μπόρεσα να βάλω αυτά τα σουτ, αν το έκανα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Ακολούθησα και στις βολές την ίδια ρουτίνα, αλλά αστόχησα. Κάποιες μέρες τα βάζεις, κάποιες άλλες όχι».

Θεωρείς πως η ομάδα σου αντιμετώπισε όπως έπρεπε τον Μπάτλερ;

«Δεν κάναμε αρκετές προσαρμογές πάνω στον Μπάτλερ. Ο Τζρου έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά κουράστηκε. Έπρεπε να πιέζει στην άμυνα, να παίρνει ριμπάουντ, να κατεβάζει την μπάλα… Έπρεπε να δοκιμάσουμε κι άλλα πράγματα. Ως ομάδα δεν πιστεύω πως κάναμε τις σωστές ή όσες προσαρμογές έπρεπε για να κερδίσουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ