ΣΠΟΡ

Τις πύλες του προς το κοινό άνοιξε το Μαυσωλείο του Πελέ

Τις πύλες του προς το κοινό άνοιξε το Μαυσωλείο του Πελέ
Η είσοδος του μαυσωλείο του Πελέ AP Photo/Andre Penner

Το μαυσωλείο που χτίστηκε για το χρυσό φέρετρο του Πελέ άνοιξε τις πύλες του για τους επισκέπτες τη Δευτέρα (15/5).

Στον δεύτερο όροφο ενός κάθετου νεκροταφείου στο Σάντος, έξω από το Σάο Πάολο, της Βραζιλίας το μαυσωλείο υποδέχεται τους θαυμαστές του με δύο χρυσά αγάλματα του Πελέ στην είσοδο, σύμφωνα με το Associated Press.

Το δάπεδο έχει τοποθετηθεί τεχνητό γρασίδι, οι τοίχοι έχουν γεμίσει από εικόνες οπαδών στο γήπεδο, το ταβάνι πάνω από το φέρετρο του τρεις φορές πρωταθλητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι μπλε.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Πελέ κηδεύτηκε στις 3 Ιανουαρίου, πέντε ημέρες αφότου πέθανε σε ηλικία 82 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου.

«Αυτό (το μαυσωλείο) δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη από ανθρώπους που τον γνώρισαν, που έζησαν μαζί του. Είναι ένας καθρέφτης αυτού που ήταν», δήλωσε συγκινημένος ο Έντσον Τσόλμπι ντο Νασιμέντο, γιος του Πελέ.

Το μαυσωλείο σχεδιάστηκε από τον ιδιοκτήτη του νεκροταφείου, Πέπε Αλστουτ, ο οποίος πέθανε το 2018.

Ο Άλστουτ ήλπιζε ότι το μαυσωλείο θα βρισκόταν στον 9ο όροφο, που θα έβλεπε το στάδιο Vila Belmiro του συλλόγου Σάντος, όπου ο Πελέ έπαιζε για 18 χρόνια. Αντίθετα, η οικογένειά του τον έθαψε στον δεύτερο όροφο, ώστε οι θαυμαστές του να έχουν καλύτερη πρόσβαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ