ΣΠΟΡ

EURO 2016: ελεγχόμενη πώληση εισιτηρίων και πρόστιμο από την UEFA στην Κροατία για τα επεισόδια

EURO 2016: ελεγχόμενη πώληση εισιτηρίων και πρόστιμο από την UEFA στην Κροατία για τα επεισόδια
Reuters / Jason Cairnduff Livepic

Μια ακόμη καμπάνα, κατόπιν πάντως εορτής, επιβάλει η UEFA, αυτή την φορά στην Κροατία, για τα επεισόδια των οπαδών της στον αγώνα με την Τσεχία στις 18 Ιουνίου στη Σεντ Ετιέν. Ήδη έχει προειδοποιήσει με αποβολή την Ρωσική Ομοσπονδία, σε περίπτωση επανάληψης επεισοδίων από οπαδούς της.

Τα καπνογόνα, οι πυρσοί και οι κροτίδες των σεσημασμένων Κροατών χούλιγκανς στο 85ο λεπτό του αγώνα με την Τσεχία, που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή της αναμέτρησης κόστισε τελικά ένα βαρύ πρόστιμο 100 χιλιάδων € στην Κροατική Ομοσπονδία.

Παράλληλα επιβλήθηκε απαγόρευση πώλησης εισιτηρίων για τα επόμενα ματς σε συγκεκριμένους οπαδούς, που έχουν χαρακτηριστεί χούλιγκανς από την Ομοσπονδία.

uefaforcroatia


(Πηγή: www.uefa.org)

Η UEFA ουσιαστικά παραδέχθηκε τις αιτιάσεις των Κροατών, ότι αυτοί που έκαναν τα επεισόδια ανήκουν σε συγκεκριμένη ομάδα, που έχει στόχο την ανατροπή της Ομοσπονδίας.

Όμως κινείται εκ των υστέρων, να επιβάλει αυτό το εμπάργκο, εφόσον ισχύει ότι είχε εξ αρχής ενημερωθεί από τη Κροατική Ομοσπονδία με λίστες ατόμων και όφειλε να έχει προβλέψει και να ελέγξει στο γήπεδο τους συγκεκριμένους οπαδούς.

Αύριο Τρίτη η απόφαση για το πανό των Αλβανών

Θυμίσουμε ότι αύριο η UEFA συνεδριάζει και για το θέμα του ανιστόρητου πανό, που ανήρτησαν Αλβανοί στο ματς με την Ελβετία σχετικά με την Ελλάδα και το θέμα των Τσάμηδων.

Διαβάστε σχετικά

EURO 2016: διακόπηκε το Τσεχία-Κροατία για ρίψη καπνογόνων-τραυματίας υπάλληλος ασφαλείας

Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας-Αλβανίας από αλβανική πρόκληση στο Euro 2016

ΔΗΜΟΦΙΛΗ