ΣΠΟΡ

EURO 2016: το γκολ του Ράμσεϊ στο 3-0 επί της Ουαλίας επανέφερε στο προσκήνιο την "κατάρα"

EURO 2016: το γκολ του Ράμσεϊ στο 3-0 επί της Ουαλίας επανέφερε στο προσκήνιο την "κατάρα"
Reuters / Vincent Kessler

Μαζί με τον Μπέιλ και τον Άλεν ήταν οι πρωτεργάτες του θριάμβου της Ουαλίας επί της Ρωσίας και την κατάκτησης της πρώτης θέσης στον όμιλο, που οδηγεί στους "16" του EURO 2016. Το γκολ όμως που σημείωσε ο Άαρον Ράμσεϊ πυροδότησε μια "έκρηξη" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που επανέφεραν το θέμα της "κατάρας" του παίκτη.

Παρότι ο ίδιος αρχικά κορόιδευε την όλη ιστορία και στην συνέχεια την απέρριπτε εκνευρισμένος, σε όλο τον κόσμο ξέρουν για την περίφημη "κατάρα του Ράμσεϊ-Ramsey curse": γκολ του ταλαντούχου μέσου με την φανέλα της Άρσεναλ τα περασμένα χρόνια, μυστηριωδώς συνεπάγονταν τον θάνατο κάποιου διάσημου μέσα στο επόμενο 24ωρο.

2016 06 20T193039Z 491356313 LR1EC6K1I6TFC RTRMADP 3 SOCCER EURO RUS WAL


(Πηγή: Reuters / Vincent Kessler)

Οσάμα Μπιν Λάντεν, Καντάφι, Γουίτνεϊ Χιούστον, Πολ Γουόκερ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ντέιβιντ Μπάουι από ένα παιχνίδι της μοίρας, έχασαν την ζωή τους λίγες ώρες μετά το γκολ του Ράμσεϊ. Αμέσως το τρολάρισμα στο Διαδίκτυο ήταν απίστευτο, παρότι υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά, με όλα τα προηγούμενα γκολ να είναι με την Άρσεναλ και όχι την εθνική Ουαλίας.

ramseycurse


(Πηγή: Twitter)

Είτε πιστεύει κανείς στις συμπτώσεις, είτε σε κάτι άλλο, ή απλά είναι ένα κακόγουστο αστείο, που τράβηξε, ο Ράμσεϊ ήταν ο κορυφαίος του παιχνιδιού με την Ρωσία (πήρε τον σχετικό τίτλο στο τέλος του ματς) και για αυτό θα πρέπει να τον μνημονεύουμε.

mvpramsey


(Πηγή: Twitter)

Δημιούργησε 6 ευκαιρίες για γκολ (είτε τις ολοκλήωσε ο ίδιος, έιτε τις έφτιαξε σε συμπαίκτες του), έκανε 6 επιτυχημένες σέντρες, είχε μια ασσίστ και ένα γκολ. Ο Μπέιλ έμοιαζε αφιονισμένος, αλλά ο Ράμσεϊ ήταν το κλειδί της επιτυχίας της Ουαλίας. Και αν τις επόμενες ώρες, κάποιος, κάπου, σε όλη την υφήλιο χάσει την ζωή του (διοτί στατιστικά μπορεί να συμβεί) δεν θα φταίει καμμιά "κατάρα".

Διαβάστε σχετικά

Ο Ράμσεϊ σκόραρε στο Τότεναμ-Αρσεναλ και ένας ακόμη «διάσημος» έχασε την ζωή του

ΔΗΜΟΦΙΛΗ