ΣΠΟΡ

Η ΔΟΕ επιτρέπει στους «καθαρούς αθλητές» της Ρωσίας να φέρουν την σημαία της χώρας στους Ολυμπιακούς

Η ΔΟΕ επιτρέπει στους «καθαρούς αθλητές» της Ρωσίας να φέρουν την σημαία της χώρας στους Ολυμπιακούς
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ Reuters / Denis Balibouse

Έκτακτη συνεδρίαση της ΔΟΕ συγκάλεσε ο πρόεδρος Τόμας Μπαχ στην Λωζάνη σήμερα, με θέμα την τιμωρία, που επέβαλε η IAAF στους Ρώσους αθλητές του στίβου και τον αποκλεισμό τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν την έναρξη των εργασιών, ο Τόμας Μπαχ ξεκαθάρισε ότι στηρίζει απόλυτα την απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού για τους Ρώσους αθλητές.

Αποκάλυψε όμως, ότι όσοι τελικά Ρώσοι (αλλά και Κενυάτες αθλητές, καθώς και η χώρα τους αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα με τους ελέγχους ντόπινγκ), κριθούν «καθαροί» από την IAAF, τότε θα μπορέσουν να πάρουν μέρος στους Αγώνες φέροντας την σημαία της πατρίδας τους.

2016 06 21T123140Z 1989617264 D1BETLEIPWAB RTRMADP 3 SPORT DOPING IOC


(Πηγή:Reuters / Denis Balibouse TPX Images Of the Day)

Αρχικά υπήρξε η σκέψη να συμμετέχουν υπό την σημαία του Ολυμπιακού κινήματος, ως ουδέτεροι, φαίνεται όμως ότι δεν προκρίνεται τελικά αυτή η λύση.

Στην σύσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι από 20 αντιπροσωπείες, ανάμεσα τους ο πρόεδρος της IAAF, Λόρδος Σεμπάστια Κόου, αλλά και πρόεδρος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Αλεξάντερ Ζούκοφ.

2016 06 21T131713Z 653430433 D1BETLDNBYAB RTRMADP 3 SPORT DOPING IOC


(Ο Αλεξαντερ Ζουκόφ - Πηγή: Reuters / Denis Balibouse TPX Images Of the Day)

Μάλιστα ο Ρώσος αξιωματούχος μετέφερε την απόφαση της Ρωσίας να προσφύγει στο CAS για την ανατροπή της απόφασης της IAAF.

Διαβάστε σχετικά

Εκτός Ολυμπιακών του Ρίο οι Ρώσοι αθλητές του Στίβου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ