ΣΠΟΡ

Φερνάντο Αλόνσο: Τον δικό του αστεροεϊδή απέκτησε ο πιλότος της F1

Φερνάντο Αλόνσο: Τον δικό του αστεροεϊδή απέκτησε ο πιλότος της F1
O οδηγός της Φόρμουλα1 AP Photo/Joan Monfort

Ο πιλότος της Formula 1 Φερνάντο Αλόνσο απέκτησε πλέον το δικό του αστεροειδή. 

Το Ίδρυμα Αστρονομίας και Αστροναυτικής της Μαγιόρκα (FIAAM) ενόψει του επερχόμενου Γκραν Πρι της Ισπανίας αυτή την εβδομάδα όπως αναφέρει η Marca εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι αποφάσισε να δώσει το όνομα του Αλόνσο σε έναν αστεροειδή.

Αυτό το ουράνιο αντικείμενο, που ταξινομείται ως βραχώδες σώμα μεγαλύτερο από μετεωροειδή αλλά μικρότερο από πλανήτη, φέρει τον αριθμό 73533.

Η περίπτωση του δύο φορές Ισπανού πρωταθλητή της F1 δεν είναι ασήμαντη. Ο αστεροειδής 73533, που βρίσκεται στην κύρια ζώνη μεταξύ Άρη και Δία και έχει μέγεθος τεσσάρων χιλιομέτρων, ανακαλύφθηκε από το Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Μαγιόρκα το 2003.

«Αυτός ο αστεροειδής έχει μια ιδιότυπη αρίθμηση που τελειώνει σε 33, τον ίδιο αριθμό νικών που επιδιώκει ο Αστουριανός στη μακρά καριέρα του στην υψηλότερη κατηγορία του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού και που, φέτος επιτέλους, μπορεί να διεκδικήσει χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις της AMR23 της ομάδας Aston Martin. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, από την FIAAM, καλούμε τον Fernando να παραλάβει επίσημα τον αστεροειδή του στο Costitx της Μαγιόρκα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ