ΣΠΟΡ

Euro 2016: Συναγερμός στη Λιλ και εκκένωση του γηπέδου λόγω υποψίας για βόμβα

Euro 2016: Συναγερμός στη Λιλ και εκκένωση του γηπέδου λόγω υποψίας για βόμβα
Twitter/donatella scarnati

Ένα τηλεφώνημα που δέχθηκαν οι υπεύθυνοι του γηπέδου της Λιλ ήταν αρκετό να προκαλέσει πανικό και να τους αναγκάσει να εκκενώσουν την αίθουσα Τύπου από τους δημοσιογράφους, εννέα ολόκληρες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στην Ιταλία και την Ιρλανδία.

 

Σύμφωνα με την ιταλική Leggo, αλλά και το ιταλικό Eurosport, οι Γάλλοι έκριναν ως πολύ σοβαρό το προειδοποιητικό τηλεφώνημα και θεώρησαν ότι δεν μπορούσαν να ρισκάρουν τη σωματική ακεραιότητα των δημοσιογράφων.

Επιπλέον, έπρεπε να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος πριν αρχίσει η προσέλευση του κόσμου για το αποψινό παιχνίδι, τελευταίο της φάσης των ομίλων του Euro. Και ακριβώς επειδή μετά από όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα σε Γαλλία και Βέλγιο, ο φόβος φυλάει τα έρημα, οι Γάλλοι διέταξαν την άμεση εκκένωση της αίθουσας Τύπου ειδικότερα και του γηπέδου γενικότερα, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από τους πυροτεχνουργούς και να εξασφαλιστεί ότι δημοσιογράφοι και οπαδοί δεν διατρέχουν τον παραμικρό κίνδυνο ενόψει του αποψινού αγώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ