Τζιμ Χάινς: Θλίψη στον παγκόσμιο στίβο για τον θάνατο του θρυλικού σπρίντερ
Θλίψη σκόρπισε στον παγκόσμιο στίβο η είδηση του θανάτου του Τζιμ Χέινς, ο οποίος ήταν ο πρώτος που έτρεξε τα 100μ. κάτω από τα 10 δευτερόλεπτα. Ο σπουδαίος Αμερικανός σπρίντερ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών. Ο Χάινς σημείωσε το ιστορικό επίτευγμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού το 1968, τερματίζοντας σε 9,95''.
Η επίδοση του, φυσικά, αποτέλεσε παγκόσμιο ρεκόρ και του χάρισε το χρυσό μετάλλιο, ενώ λίγες ημέρες αργότερα πανηγύρισε άλλη μια πρωτιά ως μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. των ΗΠΑ.
Το σπουδαίος ρεκόρ του Χάινς κράτησε 15 χρόνια και το έσπασε ο Κάλβιν Σμιθ στο Κολοράντο το 1983, κάνοντας τα 100 μέτρα σε 9,93''.
ΚΟΣΜΟΣ
Οι αριστερόχειρες έχουν ψυχολογικό πλεονέκτημα έναντι των δεξιόχειρων, διαπιστώνει νέα μελέτη
10:46
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Αμέτρητες αγορές και Ειδικά Στοιχήματα από το Πάμε Στοίχημα για τους ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων
10:36
ΚΟΣΜΟΣ
Η Βρετανία έστειλε ελικόπτερο Merlin στην Κύπρο - Σε δύο μέρες αναχωρεί το αεροπλανοφόρο HMS Dragon
10:35
ΕΛΛΑΔΑ
Ηράκλειο: Αυτοκίνητο παρέσυρε 27χρονη και κατέληξε σε βιτρίνα καταστήματος (pic)
10:29
ΔΙΕΘΝΗ