ΣΠΟΡ

Απόσυρση σταρ από τους Ολυμπιακούς λόγω Ζίκα

Απόσυρση σταρ από τους Ολυμπιακούς λόγω Ζίκα

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Ρίο έχουν υποστεί τη σημαντικότερη απόσυρση μέχρι στιγμής, καθώς ο τέταρτος στην παγκόσμια κατάταξη γκόλφερ Rory Mcllroy, ανακοίνωσε πως δε θα αγωνιστεί λόγω ανησυχίας από την εξάπλωση του ιού Ζίκα.

Το άθλημα επιστρέφει στους Ολυμπιακούς για πρώτη φορά από το 1904, και οι διοργανωτές χρειάζεται να αντιμετωπίσουν την αποχώρηση και άλλων μεγάλων ονομάτων, όπως ο Adam Scott και Louis Oosthuizen.

«Έπειτα από πολύ σκέψη, αποφάσισα να αποσυρθώ από αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο», δήλωσε ο Mcllroy.

«Μετά από συζήτηση με τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους, συνειδητοποίησα πως προηγείται η υγεία μου και η υγεία της οικογένειάς μου».

«Παρότι η πιθανότητα μόλυνσης από τον ιό Ζίκα θεωρείται μικρή, εξακολουθεί να είναι ένα ρίσκο το οποίο δεν είμαι διατεθειμένος να πάρω».

Ενώ τα συμπτώματα του ιού – που συμπεριλαμβάνουν εξανθήματα, πονοκεφάλους και πόνο στις αρθρώσεις – δεν είναι σοβαρά, ο Ζίκα έχει συνδεθεί με την μικροκεφαλία στα νεογέννητα μωρά και με το σύνδρομο Guillain-Barre στους ενήλικες, μία ασθένεια η οποία προκαλεί μυϊκή εξασθένηση.

Όπως ο Mcllroy, ο Scott και ο Oosthuizen, έτσι και ο τρεις φορές νικητής Vijay Singh αλλά και ο Αυστραλός Marc Leishman αποφάσισαν να μην αγωνιστούν λόγω του Ζίκα.

Το Ολυμπιακό Συμβούλιο της Ιρλανδίας ανέφερε πως είναι «εξαιρετικά απογοητευμένο» που δεν θα έχει τον Rory στους Ολυμπιακούς αλλά «σέβεται την απόφασή του».

«Ο Ρόρι θα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του Ρίο 2016», υποστήριξε το Συμβούλιο. «Αλλά τώρα υπάρχει η ευκαιρία για έναν άλλο Ιρλανδό γκόλφερ να γίνει Ολυμπιονίκης και να συμμετάσχει στη ιστορική επιστροφή του γκολφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από απουσία 112 χρόνων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ