ΣΠΟΡ

Το σοκ στον Ολυμπιακό με την παραίτηση Σίλβα και τον ερχομό του Βίκτορ στον πάγκο

Το σοκ στον Ολυμπιακό με την παραίτηση Σίλβα και τον ερχομό του Βίκτορ στον πάγκο
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Η είδηση της διακοπής της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Μάρκο Σίλβα έπεσε σαν κεραυνός στο στρατόπεδο των ερυθρόλευκων, καθώς τίποτε δεν έδειχνε αυτή την εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν στην Αυστρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. 

Ο ίδιος την παραμονή της αναχώρησης είχε ανεβάσει μήνυμα στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι ξεκινάμε με όρεξη για δουλειά, ενώ και στις δύο χθεσινές προπονήσεις οι ρεπόρτερ, που είχαν ακολουθήσει την αποστολή δεν διέκριναν κάτι ιδιαίτερο.

olympiacosaustria


(Πηγή: www.olympiacos.org)

Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, καμμία σχέση με τον "ψαρωμένο" Μάρκο Σίλβα του περυσινού καλοκαιριού. Ακόμη και όταν το βράδυ κυκλοφόρησε μια πληροφορία ότι υπάρχει μια κινητικότητα (είχε προηγηθεί και η απομάκρυνση του Γεωργάτου) και ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν κάπως άκεφος, ουδείς συνέδεσε την εικόνα του με τα όσα έγιναν σήμερα, λίγο μετά τις 14.00. Ένα θέμα όμως που ίσως υπάρχει σε εξέλιξη εδώ και λίγες ημέρες.

olymarcosilva


(Πηγή: www.olympiacos.org)

Αρχικά ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά, ότι ο Μάρκο Σίλβα υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους, η οποία και έγινε αποδεκτή, ενημερώνοντας παράλληλα, ότι θα ακολουθήσει και νέα ανακοίνωση με το νέο προπονητή. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι άπαντες, παίκτες και διοίκηση, αιφνιδιάστηκαν από την κίνηση του Σίλβα να ζητήσει να παραιτηθεί. Μάλιστα ο Μάρκο Σίλβα φέρεται να ενημέρωσε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, εδώ και λίγα 24ωρα, ότι για προσωπικούς λόγους, για κάποιο χρονικό διάστημα δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι θα είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στην ομάδα. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός ήθελε το ακριβώς αντίθετο με δεδομένο ότι για πρώτη φορά οι Πειραιώτες καλούνται να περάσουν το προκριματικό εμπόδιο για να πάρουν μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι αφού προηγήθηκαν συζητήσεις τις προηγούμενες ημέρες, οι διοικούντες τον Ολυμπιακό αποφάσισαν να κινηθούν αστραπιαία και αφού έκαναν δεκτή την παραίτηση Σίλβα, προχώρησαν στην πρόσληψη του αντικαταστάτη του και στράφηκαν σε ένα άνθρωπο που εκτιμούν ιδιαίτερα.

olyvictor


(Πηγή: www.olympiacos.org)

Και αυτός ήταν τελικά ο Βίκτορ Σάντσεθ, που μέχρι εχθές όλα τα ρεπορτάζ τον έφεραν φαβορί για να αναλάβει την Νόττιγχαμ. Ο Βίκτορ ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Μίτσελ από το 2013 μέχρι το καλοκαίρι του 2014, πάντα δίπλα του στον πάγκο, πριν επιχειρήσει να αναλάβει μόνος του την τεχνική ηγεσία της Λα Κορούνια τον Απρίλιο του 2015 (η απομάκρυνση του πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν απόφαση του Μίτσελ).

1959514


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Μάλιστα στο πρώτο μισό της εφετινής σεζόν, η ομάδα της Γαλικίας έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, αλλά απομακρύνθηκε τελικά τον Μαΐο του 2016, μετά από κάποιες διαδοχικές ήττες και κακές σχέσεις στα αποδυτήρια με κάποιους παίκτες του.

16130229


(Ο Βίκτορ με τον Ζιντάν - Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / Chemo Moya)

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ολυμπιακού πέταξε στην Αυστρία και ενημέρωσε τους παίκτες για τις εξελίξεις, ενώ ο Βίκτορ είναι στο Λανγκεφελντ και θα παρουσιαστεί το απόγευμα. Αναμένονται οι λεπτομέρειες του ξαφνικού διαζυγίου και ποιοι ήταν τελικά οι προσωπικοί λόγοι, που οδήγησαν στην παραίτηση του προπονητή του Ολυμπιακού, ενώ είχε ξεκινήσει την προετοιμασία της ομάδας.

(Δείτε την τελευταία προπόνηση του Μάρκο Σίλβα στην Αυστρία από το επίσημο κανάλι του Ολυμπιακού στο You Tube)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ