ΣΠΟΡ

Στο μεταξύ, στη Σουηδία ποδοσφαιριστής έφαγε κόκκινη κάρτα επειδή... αερίστηκε

Στο μεταξύ, στη Σουηδία ποδοσφαιριστής έφαγε κόκκινη κάρτα επειδή... αερίστηκε
Bradley Kanaris/Getty Images/Ideal Images

Αν ποτέ γίνει διαγωνισμός για την πιο περίεργη δεύτερη κίτρινη κάρτα΄και κατ' επέκταση αποβολή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, τότε ο Άνταμ Λίντιν Λιούνγκβιστ της δεύτερης ομάδας της Γιάρνα έχει χωρίς αμφιβολία καπαρωμένη την πρωτιά. Κόβουμε το χέρι μας γι αυτό...

Το περιστατικό που θα διαβάσετε σημειώθηκε στη Σουηδία. το έφεραν στη δημοσιότητα τοπικά ΜΜΕ και το αναδημοσίευσε ο Guardian.

Η αναμέτρηση της Γιάρνα με Περσάγκεν βρισκόταν στα τελευταία της λεπτά. Ο Λίνγκβιστ, ο οποίος αγωνιζόταν ως αριστερός μπακ, είχε ήδη κίτρινη κάρτα και έπρεπε να είναι αρκετά προσεκτικός. Και ήταν είναι η αλήθεια, αποφεύγοντας τα σκληρά μαρκαρίσματα και τις διαμαρτυρίες. Έλα, όμως, που πονούσε το στομάχι του, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα.

««Είχα φοβερό στομαχόπονο και θεώρησα ως καλή λύση να ανακουφιστώ. Τότε είδα τον διαιτητή να μου δείχνει δεύτερη κίτρινη και να με αποβάλει. Ξαφνιάστηκα. Τον ρώτησα 'γιατί; δεν έχω δικαίωμα να ανακουφίζομαι την ώρα του αγώνα;' και μου απάντησε 'όχι'. Πιστεύω ότι κατάλαβε ότι το έκανα στο χέρι μου και του το γύρισα προς το μέρος του, δεν βρίσκω κάποια άλλη λογική εξήγηση... Ωστόσο μόνο αυτό δεν έκανα στην πραγματικότητα», δήλωσε ο Λιούνγκβιστ στους δημοσιογράφους.

Ο διαιτητής του αγώνα, Ντάνι Κάκο (τι σύμπτωση...), υπερασπίστηκε την απόφασή του λέγοντας ότι «το έκανε επίτηδες για να προκαλέσει εμένα και τους αντιπάλους του. Αυτή του η κίνηση ήταν απαράδεκτη και απρεπής και γι αυτό αποβλήθηκε».

Ο Λιούνγκβιστ απάντησε την επομένη μέσω της γνωστής εφημερίδας Aftonbladet. «Που ακούστηκε να προκαλεί κάποιος αφήνοντας αέρια. Αυτά είναι χαζομάρες. Ο άνθρωπος είναι παλιάτσος και γελωτοποιός...».

Θέση για το περιστατικό πήρε και ένας ουδέτερος. Ο επιθετικός της αντίπαλης ομάδας Κρίστοφερ Λίντε δεν είχε λόγια...«Στεκόμουν σε κοντινή απόσταση αλλά την... άκουσα ξεκάθαρα. Πρόκειται για το πιο περίεργο πράγμα που μου έχει συμβεί σε γήπεδο. Και παίζω ποδόσφαιρο από τα οκτώ μου χρόνια...»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ