ΣΠΟΡ

Στα βήματα του κορυφαίου Μοχάμεντ Άλι βαδίζει ο εγγονός του

Στα βήματα του κορυφαίου Μοχάμεντ Άλι βαδίζει ο εγγονός του
Ο Μπιάτζιο Άλι Γουόλς Screen grab / Youtube / PFL MMA

Στα χνάρια του αμερικανού πυγμάχου και συμβόλου της αφροαμερικανικής κοινότητας των ΗΠΑ για πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, Μοχάμεντ Άλι φαίνεται να βαδίζει ο εγγονός του Μπιάτζιο Άλι Γουόλς. 

Ειδικότερα, ο εγγονός του κορυφαίου μποξέρ, αναμένεται να αγωνιστεί στην Ατλάντα το βράδυ της Παρασκευής (16/6), όπου πρόκειται να αντιμετωπίσει τον Τράβελ Μίλερ στο Professional Fighters League, σε μια προσπάθεια να χτίσει την καριέρα του στο ΜΜΑ.

Ο Γουόλς μέχρι στιγμής έχει σημειώσει τρεις νίκες σε αγώνες ερασιτεχνικού επιπέδου, αλλά ερωτώμενος εάν σκέφτεται να προχωρήσει επαγγελματικά απαντά στο TMZ: «Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι είμαι τόσο κοντά».

«Νομίζω ότι χρειάζομαι τουλάχιστον δύο ή τρεις ακόμα καλές νίκες και μετά νομίζω ότι θα είμαι έτοιμος να γίνω επαγγελματίας» εξηγεί.

Σε αντίθεση με τον παππού του, αλλά και τον αδελφό του Νίκο, που είναι επίσης πυγμάχος, ο Γουόλς διάλεξε ένα διαφορετικό είδος πάλης, το ΜΜΑ.

Εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην επιλογή σημείωσε «στην πραγματικότητα δεν σκέφτηκα ποτέ την πυγμαχία. Προφανώς μεγάλωσα σε μια οικογένεια πυγμάχων, παρακολουθώντας το άθλημα. Αλλά προτίμησα το ΜΜΑ και το UFC όταν ήμουν πρωτοετής στο λύκειο».

«Αποτελεί έμπνευση για εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και εμού», δήλωσε στο CNNi. «Δεν νομίζω ότι συχνά έχεις ένα είδωλο ως συγγενή… ήταν ένας υπερήρωας για μένα από τότε που ήμουν μικρό παιδί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ