ΣΠΟΡ

Ο Γιώργος Παπαγιάννης επιλέχθηκε από τους Σακραμέντο Κινγκς στο ν.13 του Draft του NBA

Ο Γιώργος Παπαγιάννης επιλέχθηκε από τους Σακραμέντο Κινγκς στο ν.13 του Draft του NBA
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Ο Γιώγρος Παπαγιάννης κατάφερε να γίνει ο Έλληνας παίκτης που επιλέχθηκε στην υψηλότερη θέση του Draft του NBA, καθώς οι Σακραμέντο Κίνγκς πήραν τα δικαιώματα του στο νούμερο 13. Μέχρι σήμερα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με το νούμερο 15 είχε το ρεκόρ.

H δουλειά που έκανε ο σέντερ του Παναθηναϊκού, όλες αυτές τις ημέρες στις ΗΠΑ εκτόξευσαν τις μετοχές του στο μπασκετικό χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα στην διαδικασία των ντραφτ να επιλεγεί στην υψηλότερη θέση που έχει πάρει ποτέ Έλληνας, ξεπερνώντας ακόμα και την 15η του Γιάννη Αντετοκούνμπο.Ο διεθνής έλληνας σέντερ επελέγη από τους Φοίνιξ Σανς, που τον αντήλαξαν στο νούμερο 13 δίνοντας τον στους Σακραμέντο Κινγκς.

2471387


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Κινγκς αρχικά είχαν επιλογή στο 8 , αλλά έκαναν ανταλλαγή την επιλογή του με αυτή του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.Έτσι πλέον ο Παπαγιάννης ανήκει στους Σακραμέντο Κινγκς και μένει να συναποφασίσει με την ομάδα, εάν θα κάνει άμεσα το άλμα για το ΝΒΑ ή αν θα συνεχίσει στην Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό.

nbadraft11 20

Οι Κινγκς πέραν του Κώστα Κουφού έχουν στη θέση του τον Κάζινς και τον Στάιν (ν.6 στο περυσινό Draft). Team Manager στην ομάδα είναι ένας από τους κορυφαίους σέντερ όλων των εποχών, ο Βλάντε Ντίβατς και όπως θα ακούσετε από τους Αμερικανούς σχολιαστές, σίγουρα έχει παίξει ρόλο η γνώμη του στην επιλογή των Κινγκς. Στις δύο πρώτες θέσεις επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά: ο Ben Simmons (sf/pf) στο Νο1 για τους Sixers και ο Brandon Ingram (sf) στο Νο2 για τους Lakers.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ