ΣΠΟΡ

L’Étape Greece: Ξανά στην Αρχαία Ολυμπία ο ποδηλατικός αγώνας - Ξεκίνησαν οι εγγραφές

L’Étape Greece: Ξανά στην Αρχαία Ολυμπία ο ποδηλατικός αγώνας - Ξεκίνησαν οι εγγραφές
Στιγμιότυπα από το 1ο L’Étape Greece by Tour de France 2023 στην Αρχαία Ολυμπία L’Étape Greece

Ο 2ος διεθνής ποδηλατικός αγώνας L’Étape Greece, με τη σφραγίδα του θρυλικού Tour de France, θα διεξαχθεί στην ιστορική Αρχαία Ολυμπία, στις 6 Απριλίου 2024.

Ο αγώνας συνδιοργανώνεται από την ΕΥ ΖΗΝ Greece και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα φέρει την Ελλάδα στο κέντρο του παγκόσμιου ποδηλατικού και αθλητικού τουρισμού.

Η Αρχαία Ολυμπία, η γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων και του αθλητισμού, θα φιλοξενήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά τον δημοφιλή αγώνα που εδώ και τρεις δεκαετίες έχει καθηλώσει εκατομμύρια θεατές σε 25 χώρες του κόσμου. Περισσότεροι από 2.000 ποδηλάτες και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία ανεπανάληπτη αθλητική εμπειρία, με έντονο πολιτιστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, θαυμάζοντας ταυτόχρονα τα σπάνια φυσικά τοπία της Δυτικής Πελοποννήσου.

Το L’Étape Greece by Tour de France 2024 προσφέρει δύο εναλλακτικές κυκλικές διαδρομές, 73 και 140 χιλιομέτρων, με στόχο να προσελκύσει κυρίως ερασιτέχνες ποδηλάτες, οι οποίοι θέλουν να ξεπεράσουν τα όριά τους και να βιώσουν τη συναρπαστική ατμόσφαιρα ενός κορυφαίου ποδηλατικού αγώνα, νιώθοντας ακριβώς όπως και οι πρωταθλητές του Γύρου της Γαλλίας.

Ο αγώνας έχει σχεδιαστεί από ειδικούς, σύμφωνα με τα παγκοσμίου κύρους πρότυπα του Tour de France, προκειμένου να αναπαράγει τη γαλλική εμπειρία του L’Étape du Tour μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, ενώ παράλληλα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια με μικρότερες ποδηλατικές διαδρομές για παιδιά.

Αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται ο 110ος Γύρος της Γαλλίας, ο οποίος ξεκίνησε την 1η Ιουλίου από το Bilbao και τερματίζει στις 23 Ιουλίου στα Ηλύσια Πεδία, στο Παρίσι, μετά από περισσότερα από 4.000 χλμ. Όσοι θέλουν να πάρουν μια γεύση από το Tour de France, να δουν συγκλονιστικά στιγμιότυπα και να ζήσουν έντονες, συγκινητικές στιγμές, αξίζει να παρακολουθήσουν τη νέα καθηλωτική και δραματική σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, Γύρος της Γαλλίας: Στην Καρδιά του Πελοτόν, όπου μέσα από δάκρυα και θριάμβους, παρουσιάζονται ποδηλατικές ομάδες που συμμετέχουν στον γύρο του 2022, του πιο σκληρού ποδηλατικού αγώνα στον κόσμο.

Έχοντας ήδη αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό, το L’Étape Greece από την EY ZHN Greece τείνει να γίνει θεσμός στον ποδηλατικό κόσμο, καλλιεργώντας την ποδηλατική κουλτούρα στην Ελλάδα και καθιστώντας τη χώρα μας πόλο έλξης για επισκέπτες και αθλητές από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και τις ακριβείς διαδρομές θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, ενώ οι εγγραφές για τα EARLY BIKING BIRDS γίνονται ήδη εδώ: https://greece.letapebytourdefrance.com/.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ